El centre de Patraix es transforma: així és l’abans i el després del barri valencià

La reurbanització del barri inclou la creació d'itineraris ciclistes i zones verdes amb carrers per als vianants i edificis nous de dues altures

patraix

La comissió informativa de Desenvolupament i Renovació Urbana ha aprovat el document del Pla Especial de Protecció del Nucli Històric Tradicional de Patraix, que en la pràctica suposa “el procés de conversió en zona de vianants més important que es realitzarà en un barri de València durant este mandat”, segons ha informat la regidora de Renovació Urbana i vicealcaldessa, Sandra Gómez.

Després de recordar que l’adaptació del pla del nucli històric de Patraix “era una reivindicació dels veïns“, Gómez ha explicat els aspectes fonamentals d’este document amb el que “pràcticament es converteix en zona de vianants tot el nucli històric i es restringeix el pas de vehicles”.

“Es reurbanitzen enclavaments emblemàtics prioritzant l’ús per als vianants i recuperant espai públic per a les persones, a més d’habilitar itineraris ciclistes i per als vianants per a millorar la qualitat ambiental”, ha ressaltat Sandra Gómez. Entre les novetats cal destacar també que totes les noves construccions s’han d’adaptar a l’alineació de les construccions històriques, amb un màxim de planta baixa i dos altures.

La revisió del Pla Especial del Nucli Històric de Patraix s’uneix a la que ja està en marxa en altres barris com el Cabanyal o Ciutat Vella. En aquest últim cas el document va ser remès a la Conselleria de Cultura el mes de juliol passat.