Càritas Diocesana de València ha inaugurat un centre d’acolliment nocturn per a albergar a persones en situació de sense llar a la ciutat de València. El centre portarà el nom de Sant Esteban, a l’ésser aquesta la parròquia que ha cedit el local per a posar en marxa les noves instal·lacions.

Com ha explicat en l’acte el director de Càritas Diocesana, Ignacio Grande: «el centre naix per l’interès de l’arquebisbe de València, el cardenal Cañizares, que en l’onada de fred de gener de 2017 va demanar expressament a Càritas que s’ocupara d’organitzar l’atenció a les persones que estaven al carrer en aqueixos dies».

El cardenal Cañizares ha demanat «que este centre siga de debò llar» i ha assegurat que, en les noves instal·lacions, que han sigut construïdes amb donacions privades i aportacions de les empreses «naix ja el Nadal».

En els últims tres anys, Càritas València ha posat en marxa durant els mesos de fred un centre de similars característiques en els locals de la Parròquia Sant Joan de Ribera de València. En aquestes noves instal·lacions més còmodes i accessibles, fins a una vintena de persones podran endreçar-se, sopar, llavar la seua roba i descansar cada nit durant la temporada hivernal.

Més de 500 persones en situació de sense llar

Càritas València amplia així l’acolliment a persones que per diferents raons no accedeixen als recursos existents a la ciutat i que, segons el cens realitzat el mes d’octubre, en el que va participar l’entitat, superen el mig miler de persones.

Aquest centre s’uneix a l’experiència de més de 30 anys que Càritas Diocesana de València atresora en el treball amb persones sense llar en el Centre Mambré i més de 20 amb el projecte d’acompanyament al carrer, Simón.

En coordinació amb els recursos tant municipals com d’altres entitats socials, es va posar en funcionament un centre pre laboral en el barri de Torrefiel que continua existint en l’actualitat. Així mateix, Càritas disposa d’un habitatge específicament destinat al treball amb persones que han deixat la seua anterior situació de carrer. En l’últim exercici va acompanyar a 123 persones en aquests tres projectes.