València posarà en marxa el pròxim 1 d’abril el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible. El CEMAS serà el centre de referència de la FAO en qüestions de política alimentària urbana que operarà des d’Espanya.

Un projecte que estarà situat en La Marina i que l’alcalde de València, Joan Ribó, va presentar a la comunitat internacional mitjançant una conferència en la seu de l’Organització de les Nacions Unides de Nova York el febrer passat.

Ribó va posar de manifest la importància del paper de les ciutats en els grans problemes que afligeixen a l’ésser humà, entre ells la fam i la nutrició inadequada d’àmplies capes de població.

Per a l’alcalde València està en un lloc privilegiat per a la producció d’aliments gràcies a la seua horta i va destacar el progrés de la política alimentària que està desenvolupant l’Ajuntament de la ciutat en els últims anys.

L’Ajuntament de València va acordar a la tardor de 2018 la creació del CEMAS, el Consell del qual Rector es va constituir el passat 14 de febrer i treballarà en col·laboració amb la FAO, així com altres institucions públiques i privades.

El viejo Mestalla podría contar con 500 viviendas y una zona comercial emulando al estadio