Magdalena Oliver Gabarró, la dona més major d’Espanya

Va nàixer en 1903 i compleix 115 anys i 20 dies.

140

(Pablo Viñado).- Van nàixer a final de la I Guerra Mundial, el mateix any de la Revolució Russa, però segueixen igual de vitalistes. Dotze centenaris rebien recentment per part de l’Ajuntament de València un reconeixement de la seua ciutat natal. 7 Televalencia ha pogut parlar amb un dels majors homenatjats, Amparo Burgos, té 100 anys i el continua apassionant la poesía.

Passar dels 100 anys és una fita a l’alcans de molt pocs. En concret, a tota València, soles vint persones poden contar que han bufat tres veles al menys una vegada. Una d’elles és Amparo Burgos, una veïna del barri d’Aiora que ens ha obert la porta de sa casa per a contar-nos com va ser rebre l’homenatge de l’Ajuntament de València.

Amparo viu al mateix carrer on va nàixer i encara té temps per a gaudir amb plenitud dels plaers de la vida. Entre les seues aficions, passejar pel parc d’Aiora amb els seus amics i pasar temps amb la seua familia.

Una vegada amb ella, Amparo no tarda en mostrar-nos orgullosa la seua destresa amb altra de les seues passions: la poesía, un talent que va desenvolupar de jove al temps que cusia a sa casa. Amparo ens conta que va estudiar infermeria i va exercir a la Creu Roja durant la Guerra Civil, però el context sociocultural de la posguerra tenia uns altres plans per a ella.

La clave para trabajar en Valencia si cumples con un requisito