Más de cien personas desalojadas en un incendio de Picassent
Nube de humo negra a causa del incendio originado en Industrias Químicas Iris (Picassent).

Un incendi en una empresa de Picassent ha obligat aquest matí al desallotjament de més d’un centenar de treballadors del polígon industrial. El foc s’ha originat en una fàbrica de pintures i vernissos encara que prompte s’ha propagat a naus confrontants.

Les flames s’han detectat a les 11.58 hores per causes desconegudes. Fins al polígon s’han traslladat ràpidament agents de la Guàrdia Civil; la Policia Local de Picassent; i sis dotacions del Consorci Provincial de Bombers.

Quan han arribat, els treballadors ja havien eixit pels seus propis mitjans sense ferits ni intoxicats a causa del fum. A més, s’ha procedit a tallar els accessos a l’àrea industrial de Picassent i s’ha evacuat als empleats de les empreses de la zona.

L’incendi s’ha originat en Industrias Químicas Iris, una companyia dedicada a la fabricació de pintures i vernissos. Ha sigut l’existència de productes químics d’alta inflamabilitat el que ha provocat una espectacular fumera negra que ha pogut albirar-se des de diferents punts de València.

A més, aqueixos productes han sigut clau per a l’augment de les flames. Aquestes han aconseguit la nau contigua, una altra empresa química amb espumes de poliuretà. No obstant això, als 10 minuts de declarar-se el succés, els bombers ja estaven treballant en l’extinció. Ha sigut a les 13.03 hores quan s’ha donat l’incendi per controlat.

Ara, la Guàrdia Civil treballa en la investigació de l’origen del foc. S’espera que una vegada concloga el treball dels bombers puguen accedir a l’interior per a procedir a la revisió de la nau.