parejas

El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha anunciat que durant la temporada de cria de 2016 en la reserva natural del Racó de l’Olla es varen censar un total de 2.793 parelles d’aus reproductores.

“Al Govern de la Nau considerem fonamental tota actuació encaminada a la preservació de la biodiversitat al Parc Natural de l’Albufera i agraïm el treball de totes les persones que col·laboren a fer d’este entorn un autèntic tresor ambiental per a la ciutat de València”, ha afirmat Campillo.

Segons les dades recollides, durant 2016 en la reserva natural del Racó de l’Olla es van reproduir un total de 22 espècies d’aus aquàtiques, incloent escabussonets, garses, quatre espècies d’anàtides, tres espècies de ràl·lids, quatre de limícoles, unes altres quatre de gavines i cinc més de gavines d’albufera.

Entre les parelles censades destaquen pel seu volum les de gavines vulgars (936), tisoretes (857), gavinetes d’albufera (403) i gavines capnegres (259). A més, respecte a l’única espècie que cria en la reserva natural del Racó de l’Olla estant actualment considerada en perill d’extinció, el xarxet marbrenc, hi ha constància que des de 1993 han criat 47 parelles d’esta espècie, sent així la reserva del Racó de l’Olla la seua localitat de cria regular més septentrional a Europa.

L’any passat no es va poder verificar la seua reproducció (no es varen observar femelles amb cries), però es va detectar la presència de cinc exemplars (dos femelles i tres mascles) durant el període reproductor.

D’una altra banda, la reserva també acull regularment efectius reproductors d’unes altres cinc espècies catalogades com a vulnerables: el corriol camanegre, la carregada, la gavina capblanca, la mongeta i la gavineta d’albufera.