nit de nadal celebració
Imatge d'una taula en la Nit de nadal

La Nit de Nadal és una tradició arrelada que se celebra en diferents països del món, de manera diferent, des de preparar galetes de gingebre fins a realitzar una foguera per a espantar als mals esperits.

Et comptem les diferents maneres de celebrar la Nit de Nadal a Islàndia, Grècia, l’Argentina, els Estats Units...i altres països del món.

Intercanvi de llibres a Islàndia

La tradició d’Islàndia de intercanviar llibres durant la vespra de Nadal i posteriorment passar la vesprada llegint-los, una tradició que va començar durant la Segona Guerra Mundial. La temporada de vacances comença amb el lliurament del Bokatidindi, un catàleg de tots els llibres publicats a Islàndia.

El Nadal se celebra el dia 24 de desembre

A Dinamarca, no se celebra la Nit de Nadal, el dia de Nadal té lloc el 24 de desembre. Els danesos dediquen el dia de nadal a preparar menjar, i a realitzar les compres de regals.

Obres de teatre a Mèxic

A Mèxic s’acostuma a representar pastoreles o a celebrar posades —obres teatrals en les quals es representa el naixement de Jesús— a la qual a vegades s’afigen tocs còmics i d’actualitat política o social.

Una nit de nadal a l’estiu

Els australians celebren el Nadal en ple estiu, sopen plats freds entre els quals no falta el marisc i el bikini i el vestit de bany.

A l’Argentina es pren per a postres gelat i es gaudeix dels focs artificials

A l’Argentina, el sopar de Nit de Nadal està composta per torres de panqueques, carns rostides, vitel toné, piononos,  etc. Durant la sobretaula, se sol servir gelat, confites (de xocolate, avellanes, passes)… A la mitjanit, es realitza un brindis,  i es gaudeix de focs artificials mentre que es col·loquen regals davall de el arbre de Nadal.

Galetes per a Santa Claus als Estats Units

Les famílies als EUA deixen galetes i llet per a Santa Claus en la Nit de Nadal perquè deixe els seus regals davall de l’arbre de nadal i en els calcetins que pengen de la ximenera.

A Grècia, amb foguera per a espantar els mals esperits

La majoria dels grecs són ortodoxos i és per això que en la Nit de Nadal acudeixen a l’homilia. Per a evitar que el Kallikantzaroi, un esperit maligne entre a les seues cases ruixen una creu amb aigua beneïda i mantenen encesa una foguera en la ximenera durant tot el Nadal.