El plan del Gobierno para Navidad se hace público y avanza las nuevas restricciones
Imagen de archivo de la Cabalgata de Reyes de Valencia.

València celebra el pròxim dia 5 de gener la cavalcada dels Reis Mags, una celebració  «que s’ha consolidat durant els últims anys com un espectacle de carrer artístic, amb personalitat i identitat local amb la creació de personatges propis de la cavalcada de València com la Missatgera Caterina, el Patge Miquel, el Senyor Carbó i, ara, Dolç», tal com ha indicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

La Cavalcada, comptarà amb amb un recorregut de quasi 2 quilòmetres, i tindrà una duració aproximada d’una hora i quart.

En aquest espectacle participaran 9 formacions musicals, 12 comparses amb 100 artistes i quasi 300 figurants, i 32 carrosses (3 més que en 2019).

La Cavalcada comptarà amb Dolç, la Caramelera Real

Cabalgata Reyes

La cabalgata contará con más sillas y un espacio para niños con diversidad funcional

Pere Fuset ha resaltado que se trata de una celebración familiar para niños y niñas de 0 a 100 años, que este año contarán con mayor número de sillas autorizadas para que sea mayor el número de personas que puedan disfrutar de este espectáculo que también se podrá seguir mediante dos pantallas gigantes a la plaza.

Además el Ayuntamiento cederá de nuevo parte de las tribunas de autoridades a niños y niñas con diversidad funcional y con riesgo de exclusión social. En la plaza también habrá una zona reservada para personas con diversidad funcional.

Los Reyes Magos llegarán a la Marina a las 16:30

La celebració començarà a les 16.00 hores, amb un espectacle en el Port de València. La Glups Band animarà l’espera fins a l’arribada de Reis Mags, a les 16.30 hores, que atracaran el seu catamarà i seran rebuts per la Fallera Major Infantil, Carla García.

A partir de les 18 hores, en la plaça de l’Ajuntament, el grup Pop’s Corn de Maduixa Teatre amenitzarà des del balcó l’espera fins a l’arribada de Reis Mags.

La Cavalcada, que prèviament s’haurà concentrat a l’Albereda, arrancarà a les 18 hores al carrer de Navarro Reverter, i recorrerà la Porta de la Mar, els carrers de General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i Marqués de Sotelo.

L‘entrada en la plaça de l’Ajuntament, aquesta prevista sobre les 19 hores, on els Reis Mags pujaran amb la grua dels Bombers al balcó del consistori i dirigiran unes paraules al públic assistent.

En acabar es dispararà un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Peñarroja.

Tota la direcció artística de la Cavalcada, concebuda com un espectacle de carrer per a tots els públics anirà a càrrec de la companyia valenciana La fam teatre.

Finalment, el regidor Pere Fuset ha agraït el suport de les empreses patrocinadores d’enguany que han signat un conveni per a participar en aquesta festa.

A més, l’Ajuntament ha cedit carrosses gratuïtament a UNICEF, Associació Espanyola contra el Càncer-ASPANION, Creu Roja, Falleres Majors de València 2019 i la seua cort d’Honor.