La Asociació de Elaboradors de Cava de Requena organitza dissabte que ve 15 de juny un esdeveniment per a potenciar la imatge de qualitat dels seus caves i reivindicar el paper del terme municipal de Requena com a únic municipi de la Comunitat Valenciana en el qual està permès elaborar vins espumosos sota el mètode tradicional emparats pel Consell Regulador del Cava. A més, el col·lectiu pretén contribuir a acabar amb l’estacionalitat en el consum de caves plantejant els seus productes com a perfectes companys en l’època estival.

Els set cellers que formen part de l’associació (Coviñas, Barraques Carrascal, Domini de la Vega, Hispà+Suïsses, Pagament de Tharsys, Torre Oria i Unió Vinícola de l’Est) participaran en un certamen en el qual presentaran al consumidor final les noves anyades dels seus caves més representatius.

En l’apartat gastronòmic, l’Associació de Clochineros de València, la taberna Patapuerca i el propi gremi de carnissers de Requena oferiran degustacions de clóchinas, pernil, formatges i embotits de la zona, convertint-se en els millors aliats per als espumosos requenenses.

Plaça de la Villa de Requena

Per a Emilio Expósito, president de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena, el del dissabte 15 de juny “és un esdeveniment molt important per a nosaltres, no solament pel fet de fer-lo a casa, amb la nostra gent i els nostres veïns, sinó també perquè serveix perquè el consumidor veja els nostres caves com una bona opció en qualsevol moment de l’any, també a l’estiu”. Expósito afig que “la idea és que aquesta activitat tinga continuïtat i que cada any ens reunim a Requena amb l’arribada de l’estiu per a brindar amb els nostres caves”.

La jornada se celebrarà en la Plaça de Albornoz, en ple centre del barri antic de la ciutat, en horari de 19’30 a 23’30 hores. Per a poder degustar els caves elaborats pels cellers participants s’implantarà un sistema de tiquets de degustació, que inclouran una copa de cristall personalitzada que quedarà en propietat de l’usuari.