Divisió d’opinions en Àgora per el “Visca Catalunya lliure” de Quim Torra

Est va ser un dels temes més conflictius que es van tractar en el programa de debat i en el qual van participar Bartolomé Nofuentes, Amadeu Sanchís, Vicente Ibor i José Enrique Aguar.

67

En el programa Àgora de 7 Televalencia que dirigeix i presenta Sylvia Costa es va tractar el tema de la investidura de Quim Torra com el nou president de la Generalitat de Catalunya.

Bartolomé Nofuentes va afirmar que està d’acord amb les paraula de Torra perquè “Catalunya és lliure ja que ha pogut constituir un govern”. El diputat provincial espera que els nous dirigents “hagen après dels fets dels últims mesos i puguen governar per a tots”.

Al mateix temps, Nofuentes ha afegit que creu “que va a haver-hi una campanya per a intentar que Catalunya se separe d’Espanya i que per a aconseguir-ho entraran en joc altres figures allunyades de les institucions per a afermar aquest sentiment”.

Per la seua banda, el responsable d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchís, assegura que “aquesta estratègia no ha servit de res ja que estem en el mateix punt de partida, encara que la situació ha empitjorat ja que les diferents forces polítiques no es porten tan bé entre elles”. Sanchís, qui ha advocat per la realització d’un referèndum pacífic per a solucionar la independència de Catalunya, ha recordat els exemples de Canadà i Escòcia com a model a tenir en compte per a aquesta consulta.

Per al membre del PP, Vicente Ibor, en el referèndum hauria de participar tots els espanyols amb dret a vot perquè “com a valencià tinc hauria de poder decidir si una part d’Espanya se segrega o no”. **Ibor ha matisat que el crit de “Catalunya lliure” és “inadmissible perquè Catalunya no està sotmesa per ningú”.

Finalment, José Enrique Aguar d’Amb tu, ha comentat que els últims fets en el Parlament de Catalunya serveixen perquè “la situació es quede tranquil·la i perquè molta gent catalana desperte ja que una part de la societat s’ha afartat tant d’uns com d’uns altres”.