EMT
María José Catalá durante la rueda prensa sobre el caso de la EMT.

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha revelat avui que l’exsecretari del consell de l’EMT va constituir juntament amb el cunyat de l’alcalde Joan Ribó la societat Proveïments Advocats fa 13 anys. L’escriptura de constitució és de l’any 2006.

Catalá ha mostrat als mitjans de comunicació un document oficial del Registre Mercantil en el qual es queda reflectit que l’exletrado de l’EMT, Salvador Martínez, figura com a soci en la constitució del despatx d’advocats del cunyat de l’alcalde, Proveïments Advocats.

Aquest document del Registre Mercantil, ha destacat Catalá, “deixa constància que l’alcalde va mentir públicament en el Ple, va mentir a la premsa i va mentir a tots els valencians”. Per això, ha exigit a Ribó que demane perdó i disculpes per les seues mentides, “perquè l’alcalde de València no pot mentir”.

Pàgina del Registre Mercantil difosa pel PP València.

“Més enllà de la dimissió del lletrat del consell de l’EMT, continuen havent-hi responsabilitats polítiques. El cas ha pres una nova dimensió. Però és cert que el secretari ha dimitit perquè l’alcalde va mentir, i perquè és més que evident el vincle familiar. Però també és cert que encara ningú de la Corporació municipal ha assumit la responsabilitat de l’estafa de l’EMT”, ha manifestat.

Ha insistit que a més del secretari del consell, “ha d’eixir el gerent, la cúpula directiva i el president, Giuseppe Grezzi, que ahir tenia la descaradura de continuar fomentant la mentida de l’alcalde i desviant l’atenció del realment important, que és la seua falta de diligència en la gestió de recursos púbics i la seua falta de l’observança que ha de tenir qualsevol persona al capdavant d’un càrrec públic”.

Catalá ha informat que avui el Grup Popular, juntament amb la resta de Grups de l’oposició, registrarà la petició d’un Ple extraordinari “en el qual demanarem la reprovació de Ribó i Grezzi per la seqüència de mentides que han dit en la seu del Ple”.

Pàgina del Registre Mercantil difosa pel PP València en la qual figura el nom de Salvador Martínez.

EL PP APOSTA PER UN REGIDOR DEL PSPV AL CAPDAVANT DE L’EMT

La portaveu popular ha demanat als regidors del PSPV que donen suport a la proposta del PP i “no pretenguen passar de puntetes per aquest escàndol”.

Ha recordat que els representants socialistes en l’EMT van votar a favor de la renovació del contracte del lletrat del consell per quatre anys i amb un fix mensual de 3.000€ al mes. A més també van votar a favor que seguira el director gerent i del director adjunt. Tot això després que es coneguera el frau de 4 milions d’euros.

Ara, ha ressaltat Catalá, “als socialistes la notícia de la dimissió del lletrat els ha sobrevingut i voldran donar a entendre que ha sigut perquè ells han pressionat, però aqueixa no és la realitat, deurien no esperar a les conclusions de la comissió de l’EMT i donar suport a la proposta del PP de destituir el president del consell, Grezzi, i substituir-lo per un regidor del PSPV”.