Suburbicon

La pel·lícula ‘Subirbicon‘, dirigida pel cineasta George Clooney i escrita pels germans Cohen, trasllada a l’espectador a la dècada dels 50. La història, igual que el documental en el que es basa, se centra en les vivències d’un matrimoni afroamericà que en traslladar-se a una zona de classe mitjana-alta reflecteix la situació social nord-americana de l’època, uns anys en els quals la “raça blanca” va passar de les assemblees a l’acció directa.

En un barri, a priori de somni, tot canvia quan es produeix el robatori d’un domicili particular capaç de traure els batibulls i les atrocitats en clau d’humor àcid de la família protagonista.

Amb recovecos cap a pel·lícules com a ‘Sangre fácil‘ i ‘Fargo’, assistim a un homenatge clar i directe al cinema dels anys 50 i sobretot, al cinema dels Cohen, sempre suggestiu i amb uns senyals d’identitat molt personals.

Clooney aconseguix este objectiu amb ironia i sarcasme amb moments molt interessants com la conversa final del pare i fill. Però el seu intent d’abastar diversos temes, acaba per deixar-nos una pel·lícula d’alts i baixos en la qual funciona millor la dissecció familiar que el racisme i el to mafiós.

No obstant açò, la cinta funciona com un bon divertimento davant els nostres ulls. Destaca el repartiment amb un Matt Damon molt creïble i la sempre magnifica Julianne Moore.