Si hi ha una recepta tradicional de la localitat de Torrent, aquesta és la ‘Cassola de Sant Blai’. Un plat típic i peculiar d’aquest municipi que durant la festivitat de Sant Blai, de la qual rep el seu nom, és el menú principal en les taules, entorn a un menjar familiar o amb amics. Però com es cuina aquest plat? Quina és la seua autèntica recepta? I… el seu secret? 7 Televalencia s’ha desplaçat fins a aquesta localitat de l’Horta Sud per a conèixer com s’elabora aquest plat.

Un plat que cobra gran protagonisme aquests dies i que dilluns que ve, 5 de febrer, reunirà a prestigiosos restauradores en el ja esperat i reconegut ‘Concurs Cassola de Sant Blai ciutat de Torrent’ en els Salons El Pino.

Aquesta competició culinària, organitzada per l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, en col·laboració amb Menjar a València i l’Ajuntament de Torrent, compta amb la participació de 30 restaurants inscrits, dels quals tres són torrentins. El cuiner i president del col·lectiu organitzador, Diego Gallego, ha estat en el programa Vive las Fiestas, de 7 Televalencia, per a parlar sobre aquesta treballada iniciativa i que es va iniciar fa anys per a promocionar aquesta joia gastronímica com a part de les tradicions i de la cultura torrentina.

Entrevista completa en: