Platero
L’estada d’estiu de Juan Ramón Jiménez, conegut per escriure la famosa narració “Platero i jo” , es troba a la venda per un milió i mitjà d’euros. 
La web idealista.com ha anunciat la venda de la qual va anar la casa on es va inspirar l’escriptor per a recrear poèticament la vida del borrico Platero. El la descripció es pot llegir “Casa i finca de pinedes del poeta Juan Ramón Jiménez. 10 hectàrees, casa principal del poeta, zona de quadres… A només 10 minuts de Mazagón i amb les millors vistes de la zona”, segons detalla la pàgina web.
Amb el pas del temps i a causa del creixent abandó de la finca s’han anat deteriorant parts de l’habitatge i voltants, fins i tot s’ha detectat presència de persones en ella. A més, a l’octubre de l’any passat la zona on se situa i el seu entorn va ser objecte de tres incendis forestals.
Al setembre de 2017, el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) va suspendre cautelarment el decret de 2015 de la Junta d’Andalusia pel qual s’inscrivia en el Catàleg General de Patrimoni Històric com Bé d’Interès Cultural (BIC)pel que ara mateix manquen de protecció.
Tant l’alcalde de Moguer, Gustavo Cuéllar, com la neboda néta de Juan Ramón Jiménez i representant de la seua comunitat d’hereus, Carmen Hernández Pinzón, consideren, segons ha avançat el diari Huelva Informació, “desorbitat” el preu de venda posat a Fuentepiña.
100 anys de ‘Platero i jo’
En 2017 es va complir el centenari de la segona edició d’aquesta conegudísima novel·la de Huelva, que relatava la vida d’un home i la companyia de la seua borrico. Així doncs, el poble de Moguer va elaborar un ampli programa d’activitats que es van desenvolupar al llarg de l’any 2017. Entre les activitats cal destacar l’exposició de les cinc edicions de l’obra completa de ‘Platero i jo’, datades en 1917.