La regidoria de Patrimoni Cultural ha presentat un llibre amb motiu del 150 aniversari de la Casa Consistorial. Aquest llibre compta amb dos coautors, Juan Carlos Navarro, cap de l’Oficina de Patrimoni Cultural i Josep Maria Tarazona, membre de l’Associació d’Estudis d’Alfafar.

A la presentació va acudir l’Alcalde del municipi, Juan Ramón Adsuara, la regidora de Patrimoni Cultural, Encarna Muñoz, gran part de la Corporació Municipal, part del teixit associatiu i els veïns i veïnes d’Alfafar. En aquest acte es van explicar les claus del llibre on s’arreplega, com el seu nom indica, la història i l’evolució arquitectònica d’aquest edifici construït fa ara 150 anys.

Una presentació on es va destacar per part d’Adsuara i Muñoz la gran importància d’aquest edifici com a prestador de serveis públics de cara a la població. Grans i xicotets esdeveniments dels quals ha sigut testimoni aquesta construcció, com l’evolució social o la millora en els propis serveis públics, entre uns altres.

Per la seua banda, les actuacions del llibre van donar una explicació sobre la part més teòrica i material de la casa Consistorial, analitzant la societat d’aquell moment i destacant el valor arquitectònic de la construcció.

Aquest llibre inclou una maqueta del propi edifici perquè els veïns i veïnes puguen muntar-la i conèixer una mica més les casa Consistorial. En finalitzar la presentació, les persones que van acudir van ser obsequiades amb un exemplar.

Est és solament el primer de molts actes que es duran a terme per a commemorar aquesta celebració. Una exposició fotogràfica o una jornada de portes obertes seran algunes de les activitats preparades per a celebrar al costat de la població l’aniversari.