El reconegut il·lustrador Jorge Lawerta ha presentat aquest matí a l’Ajuntament de Xàtiva la imatge identificativa de la Fira d’Agost de Xàtiva 2019. A la roda de premsa de la presentació ha estat acompanyat per l’alcalde Roger Cerdà, qui junt amb el mateix l’il·lustrador, han mostrat l’original que té com a motiu principal la recreació del popular esmorzar firer de sardina, ou i pimentó. A més a més, la imatge principal s’envolta d’elements típics de la Fira i de la ciutat.

L’alcalde ha mostrat la seua satisfacció amb el cartell realitzat per Lawerta, afirmant que «és un cartell fresc, urbà, positiu i colorista que representa a la perfecció el que és per als xativins i xativines un dels grans rituals de la nostra Fira: l’esmorzar firer. A més a més conté elements que posen en valor que la nostra festa gran és retrobament, diversió, tradició i alegria». Cerdà ha conclòs indicant que «és un gran cartell que esperem que agrade i que siga la icona de la nostra gran Fira, la més antiga del territori valencià».

Per la seua banda, l’il·lustrador i autor del cartell ha agraït la seua elecció indicant que «és el primer cartell que fa per a la festa gran d’una ciutat». Pel que respecta al cartell ha explicat que «s’ha basat en una tipografia de principis del segle XX on es poden observar dos escenes: la principal on hi ha una parella gaudint típic esmorzar de Fira, i un secundari on hi han elements fireres tradicionals». Per últim ha senyalat que «la idea és que li agrade a la ciutadania i turistes i que se senten identificats».

Jorge Lawerta és un dels il·lustradors valencians del moment. Amb l’elecció de Lawerta, l’Ajuntament continua amb la línia de dotar la col·lecció de cartells de Fira amb les millors firmes, enriquint el patrimoni pictòric que conserva el Museu de Belles Arts de la ciutat.

Lawerta (València, 1983), il·lustrador i dissenyador gràfic resident a València, és llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Va començar la seua carrera com a dissenyador gràfic i director d’art en Agències com CuldeSac (València) o GlobalWork (Nova York) en les quals va treballar per a clients com Aston Martin, Borges, Fira Hàbitat València o CableVisión, entre altres.

L’artista valencià va començar prompte el seu projecte personal, enfocat a la il·lustració i el «lettering». Un treball que barreja el digital amb textures i traços més informals, convertint-ho en una obra pròxima i informal. Apassionat del futbol i la música utilitza aquests mons com a inspiració intentat sempre contar una xicoteta història en cadascun dels seus treballs. Com a conseqüència de la seua capacitat i talent com a il·lustrador i de la seua passió pel futbol, Lawerta ha sigut l’encarregat de fer diversos treballs per a la FIFA, fer la imatge del centenari del València CF o dissenyar els números dels dorsals de les samarretes del Llevant UD.