La Junta de Govern Local traurà a licitació divendres que ve 29 de novembre els carrils bici de les Grans Vies Ramón y Cajal – Ferran el Catòlic i l’Institut Obrer.

Carril bici de les Grans Vies

El corresponent a les Grans Vies s’habilitarà dos carrils unidireccionals (un per sentit) compartits amb el carril EMT – Taxi. Cobrirà una distància de 1.700 metres des de Plaza d’Espanya fins a Nou Centre, i es deixaran 1,20 metres d’ample; mentre que per al carril EMT – Taxi seran 3,15 metres. El carril bici sentit Nova Centre connectarà amb el de Sant Vicent entre Plaza d’Espanya i Sant Agustín; i en el sentit cap al centre de la ciutat, unirà des de Pius XII amb el carril del carrer Cuenca. El pressupost per a aquest carril, emanat dels pressupostos participatius Decidim VLC 2018, constarà de 302.000 euros i el seu termini d’execució serà de dos mesos.

Per part seua, el d’Institut Obrer, recorrerà 1.100 metres des d’Estimat Granell Mesado (punt en el qual es coordinaran les obres amb les quals estan realitzant en aqueix punt FGV) fins a l’Albereda, passant pel Pont de Montolivet. A diferència que Grans Vies, aquest carril prové dels pressupostos participatius de Decidim VLC 2017, dels quals s’adjudiquen 123.500 euros i el termini estimat dels quals d’execució serà de tres mesos.

Tots dos carrils bici van ser licitats i adjudicats a dues empreses, no obstant això una d’elles va al·legar no poder fer-se càrrec de l’obra en estar realitzant una altra de manera simultània; mentre que l’altra – Pavasal -, que tenia adjudicat el carril bici d’Institut Obrer, en poder optar per fer Primacial Reig (per la renúncia de la primera adjudicatària), va rebutjar a Institut Obrer. Al no haver-hi altres empreses que s’hagueren oferit en el moment de la licitació, van quedar aquests dos carrils bici deserts, i és per això que ara es procedeix a una nova licitació.