playas
Miles de personas disfrutan de una soleada jornada en la playa de la localidad valenciana de Cullera.

Un total de cinc persones han perdut la vida este cap de setmana a les platges espanyoles, dos d’ells en la costa valenciana. Concretament els successos van tindre lloc en les vesprades del dissabte i del diumenge en els municipis castellonencs de Benicarló i Oropesa, tal com ha informat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU).

El primer d’ells va tindre lloc a la Platja del Morrongo de Benicarló, on a les 18 hores del dissabte es va alertar de l’ofegament d’un home de 79 anys al que els Serveis d’Ajuda Urgent (SAMU) li van practicar sense èxit la maniobra cardiopulmonar.

El segon ofegament es va produir 24 hores després a la Platja del Morro de Gos (Oropesa) on el SAMU va repetir la mateixa maniobra a un home de 72 anys que va morir al no aconseguir-se la seua reanimació.

A estes dos víctimes se li han sumat tres ofegaments més: dos d’elles a les platges de Catalunya i una a la Corunya, a més d’un menor de 10 anys que es troba en estat crític després de patir un ofegament a la platja de Comarruga (Tarragona).

Els dos morts de Catalunya han sigut un ancià de 75 anys i un home de 37 anys i nacionalitat italiana quan es banyaven a la platja de la Paella de Torredembarra (Tarragona) i a la platja d’Anquines de Sitges (Barcelona).