La Catedral de València, acull hui divendres el 29 de novembre a les 19.30 h, el Cant de la Sibil.la.

El Cant de la Sibil·la, com a preludi al Nadal, s’interpreta cada any en la Catedral de València, que acull aquest cant profètic, un drama paralitúrgic que fins al segle XVI s’escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals de la Península, sobretot en l’Antiga Corona d’Aragó.

Després del Concili de Trento la seua interpretació va desaparéixer i hui només es manté a Mallorca i L’Alguer (Sardenya).

De les moltes versions que es conserven, es restaura ací la versió valenciana, influenciada per la tradició toledana i mallorquina, declarada en 2010 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El Cant de la Sibil·l’ és una de les representacions més significatives entorn del naixement de Crist que es coneixen, implantada per Jaume I d’Aragó després de la conquesta de València

Les sibiles eren dones que es creien inspirades pels déus, totes verges i profetes. Entre elles, la Sibil·la Eritrea era l’encarregada d’anunciar el dia del Judici Final i l’arribada de Jesucrist en el món.

Encara que la Sibil·la és la figura per excel·lència de l’oracle grec, el cristianisme es va apropiar d’ella per a atemorir a la població amb els seus presagis sobre l’Apocalipsi.

La Capella dels Ministres interpretarà el Cant de la Sibil.la

El Cant de la Sibil.la és interpretat pel grup valencià Capella de Ministrers amb les rèpliques dels instruments que apareixen en els frescos dels àngels músics sobre l’altar major de la Catedral, de l’any 1472.

Igualment, abans del concert, el Gremi de Campaners Valencians interpretarà a les 19:00h els tocs de Matines de la Consueta de 1527, recuperat també en 2012 per primera vegada des del Concili de Trento (1545-1563)