cáncer

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha realitzat el balanç de xifres del passat any 2017 deixant al descobert una difícil realitat. L’AECC denúncia que en 2017 va créixer el nombre de casos de càncer en 3.000 pel que fa a l’any 2000. A més, dels 12.283 nous casos de càncer registrats a la Comunitat Valenciana, 4.711 han succeït en llars amb una situació econòmica complicada. L’associació atribuix este increment a factors externs com la contaminació o l’alimentació.

D’altra banda, l’AECC va informar a 15.300 persones sobre els riscos d’exposar-se al sol. Després de qüestionar-les, un 73 % d’elles no utilitzava el protector. La gerent d’AECC, Helena Alloza va declarar que ” cal treballar més en aquest àmbit”.

El nombre de morts tampoc és positiu. A València van morir 6.187 persones en 2017 a causa de tumors. Açò situa la malaltia com a segona causa de mort principal a Espanya, estant per darrere de les malalties del sistema respiratori. En homes, el càncer de pròstata és el que més afecta a la població. Respecte a les dones, el càncer de mama segueix sent la principal causa de càncer.

El vicepresident d’AECC, Antonio Llombart, va recalcar “la urgència d’invertir en recerca, tenint en compte que València posseeix les infraestructures necessàries per a acollir més projectes dels quals actualment s’investiga”. També, va valorar la inversió de 907.000 euros realitzada per l’AECC per a la causa.