Agentes de la Policía Local de Valencia en el hospital de campaña para proceder a la vacunación contra el coronavirus. / PLV
Agentes de la Policía Local de Valencia en el hospital de campaña para proceder a la vacunación contra el coronavirus. / PLV

La Conselleria de Sanitat ha començat aquesta setmana la campanya de vacunació enfront del COVID-19 entre professionals de les forces i cossos de Seguretat, Emergències i Forces Armades.

Per a això, hi ha disponibles 24.000 dosis de la vacuna AstraZeneca. Aquestes permetran iniciar el procés d’immunització enfront del coronavirus de professionals pertanyents a la Guàrdia Civil; Policia Local i Autonòmica; personal tècnic de les forces i cossos de Seguretat; professionals de Protecció Civil i personal d’Emergències.

En concret, rebran la dosi de la vacuna els professionals nascuts l’any 1966 o posterior fins als nascuts l’any 2003. Això es deu al fet que s’empra la vacuna d’AstraZeneca, recomanada per a les persones de 18 a 55 anys. A les persones majors de 55 anys se’ls vacunarà quan els corresponga pel seu grup d’edat.

Un agent de la Policia Local de València rep la vacuna contra el coronavirus. / PLV

Més de 350 vacunats per hora

Per a dur a terme els processos de vacunació, Sanitat ha habilitat els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana. En ells s’han establit els circuits adequats per a la vacunació. A més, s’han dotat del personal necessari per a desenvolupar aquest procés.

D’aquesta manera, els pacients estan sent convocats en un horari de 8 a 20 hores de dilluns a dissabte. La previsió és vacunar a 120 persones a l’hora a l’hospital de campanya d’Alacant; 48 persones a l’hospital de campanya de Castelló; i 180 en el de València. En total es vacunaran a 348 persones cada hora sent una mica més de 4.000 persones al dia.

Així és el procés de vacunació

Cada hospital de campanya ha sigut dotat dels equips de professionals de vacunació específics. Així, l’hospital de campanya de Castelló compta amb 4 equips de vacunació; en el de València s’han incorporat 15 equips; i Alacant compta amb 10 equips de professionals.

Tots aquests equips són els encarregats de coordinar el procés de vacunació des de l’arribada del pacient fins que rep la vacuna. Després es passa a un espai postvacunación, en el qual ha de romandre mínim 15 minuts en observació per si apareguera alguna reacció adversa.

El procediment de vacunació s’ha dissenyat de manera que queda regulat el flux de persones, evitant aglomeracions dins de la instal·lació i mantenint en tot moment les mesures preventives, com la distància mínima interpersonal.

Un professional sanitari de l’hospital de campanya administra a una agent de policia la bovina anticovid. / PLV

Campanya vacunació Comunitat Valenciana

D’altra banda, Sanitat continua amb els processos de vacunació enfront del COVID-19 en els grups que ja s’estaven vacunant. Durant aquesta setmana s’administrarà la segona dosi de Pfizer en les residències que van iniciar la vacunació durant la setmana del 8 al 14 de febrer. A més, en aqueixos centres s’iniciarà la vacuna de les persones que per infecció activa no van poder rebre-la en el seu moment.

Així mateix, s’administrarà la vacuna en centres de dia de persones amb diversitat funcional. També a professionals del sistema sanitari de salut que no van poder vacunar-se prèviament.

Quant als grups de població de majors de 80 anys i grans dependents, està previst aquesta setmana administrar 37.000 dosi de la vacuna de Pfizer. Finalment, amb la vacuna Moderna s’administrarà la segona dosi a personal o residents de residències; en hospitals públics; i en el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana.