La campanya de Nadal arranca amb un augment del consum

Els regals i l'alimentació són ja els productes més demandats aprofitant uns preus que han afavorit un repunt del 6% respecte a 2016.

actividades

Les empreses d’ANGED a la Comunitat Valenciana han contractat prop de 4.000 persones per a reforçar les seues plantilles en aquesta campanya de Nadal. Aquestes contractacions de temporada, que afecten majoritàriament a menors de 30 anys, han pogut fer-se sobretot per les bones previsions d’increment del consum.

El personal de les línies de caixa, els reponedores, treballadors de paqueteria i magatzem són els perfils que concentren la major part dels reforços. D’altra banda, les empreses i serveis integrats en els establiments d’ANGED crearan 900 llocs de treball addicionals.

Les companyies de distribució són optimistes respecte a l’actual campanya de Nadal, que ha arrancat amb un creixement en vendes superior al 6% pel que fa a l’any anterior. En primer lloc, perquè enguany ha millorat la capacitat econòmica de les famílies. I en segon lloc, perquè en els últims mesos s’han recuperat les vendes, hi ha hagut una lleugera recuperació de la confiança dels consumidors i el mercat laboral també ha començat a tenir una tendència positiva. De fet, la despesa de les llars va avançar enguany molt més que l’any passat.

Les grans superfícies valencianes afronten aquesta campanya de Nadal amb el propòsit de facilitar al públic els millors preus i serveis, oferint als seus clients, com ja és habitual, diferents possibilitats per a finançar les compres tradicionals d’aquests dies. Aquests dos elements, juntament amb la garantia de qualitat i servei que ofereixen en els seus diferents formats comercials, són les principals causes del prudent optimisme amb el qual s’ha iniciat desembre.

Per a Joaquín Cerveró, portaveu d’ANGED a la Comunitat Valenciana, “una vegada aconseguit l’acord de festius en l’Observatori del comerç, i després de la incertesa que el consum ha viscut en el tercer trimestre de l’any, és fonamental introduir alguna dosi d’optimisme realista, i les dades de vendes en confecció, regal, decoració i alimentació d’aquests primers dies del mes, la campanya nadalenca i l’arribada d’altres obertures de festius, ens fan pensar que anem a tenir un bon mes de desembre en el comerç valencià. Sembla que enguany les nostres vendes nadalenques estaran una altra vegada per sobre de la mitjana nacional”.