Cambios en el transporte público de Valencia: así son las nuevas tarifas, billetes y zonas de viaje
Parada exterior de Metrovalencia.

El pròxim 2022 arribarà carregat de novetats a nivell de mobilitatTarifes més econòmiques, nous títols de viatges i reducció de les zones geogràfiques marcaran els canvis del transport públic valencià.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que a partir de gener de 2022 Renfe s’integrarà en el sistema tarifari del transport metropolità de València. Això suposarà que amb un sol bitllet es puga viatjar en Metrovalencia, Metrobus, Rodalies o EMT.

A més, també hi haurà una simplificació zonal i de quatre zones geogràfiques es passarà a dues. D’aquesta manera, el transport metropolità serà “més senzill, fàcil i barat amb una baixada de preus, entre un 11 i 55%”.

Noves tarifes i títols de viatge del transport metropolità

Els nous títols de viatge de Metrovalencia, Metrobús i Rodalies canviaran en 2022. Per a això, la Generalitat aposta per sumar l’oferta que Renfe Rodalies presta en l’àrea metropolitana i per oferir preus més competitius.

Les noves tarifes que inclouen a RENFE seran del Bo 10 Transbord de 8 euros per a una zona, enfront dels actuals 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dos zones que substitueix als de 20,90 euros i 26,90 euros d’ara; i 20 euros per a l’Aeroport enfront dels 26,90 en vigor.

Quant a el abonament mensual costarà 35 euros una zona; 53 euros dos zones el mateix que l’aeroport. Actualment els preus aquest abonament mensual oscil·len entre els 45 euros i els 79,10 euros. A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dues.

Menys zones i més flexibles

Així se substituiran les quatre zones rígides actuals dels principals operadors de transport per dues zones flexibles. A més, s’introduirà una nova àrea de solape. D’aquesta manera es difuminaran les fronteres del pla zonal; es facilitarà la mobilitat transversal entre municipis pròxims; i es millorarà la mobilitat en tota l’àrea metropolitana. El transbord entre operadors serà gratuït.

Els municipis que eren zona B passaran a ser de l’àrea de solape A-B i només pagaran per viatjar en una zona. Els municipis que eren zona C i D ara seran zona B i pagaran una o dues zones i no tres o quatre com ocorre ara.

La nova zonificació s’ha definit tenint en compte les diferents comarques de l’àrea metropolitana de Valrncia. En els anteriors plans, municipis de la mateixa comarca pertanyien a diferents zones. A més, hi havia pedanies situades en una zona diferent a la de la resta de la localitat.

Amb la nova zonificació, la Zona A abasta la ciutat de València; l’àrea de solape A-B (només es paga el preu d’una zona) tota l’Horta: i la Zona B als municipis del Camp de Túria i el Camp de Morvedre pertanyents a l’Àrea Metropolitana de València.