cambio
Imagen de archivo de una ola de calor en el centro de Valencia.

L’últim cap de setmana d’agost ve marcat pel canvi de temps. Si durant els últims dies les tempestes han sigut constants en tota la Comunitat Valenciana, aquest divendres és la calor qui torna amb força.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat la alerta groga per calor a les províncies de València i Alacant. Les temperatures podrien aconseguir els 40 °C en punts de l’interior de València com Sumacàrcer o Xàtiva. A Alacant les màximes s’aconseguiran a Oriola on arribaran als 38°C. Ja en la costa, es rondaran els 35°C a València i els 32°C a Alacant. Les mínimes no descendiran per davall dels 24°C en zones de litoral.

Però aquesta pujada de temperatures durarà poc. El dissabte descendiran lleument i, encara que els cels continuaran buidats en la major part del territori, les màximes a penes aconseguiran els 30 °C. Al llarg del dia, núvols d’evolució des de l’interior que aniran cobrint a poc a poc els cels sense deixar precipitacions.

El diumenge tornen les tempestes. Els termòmetres se situaran entre els 20°C i els 30°C i la pluja, acompanyada d’aparell elèctric, estarà present al llarg del matí en tota la Comunitat. Ja a la vesprada s’espera que els cels milloren en el litoral de València i Alacant i les tempestes continuen a Castelló i zones de l’interior.

PLUJA I TEMPESTES EN L’INICI DE LA SETMANA FALLERA

Que sempre ploga algun dia de Falles és tradició, que el faça també en les de setembre, serà una excepció. I és que ni la pluja vol perdre’s la volta de les festes.

Segons Aemet, la setmana començarà amb pluges i tempestes, així com un descens de les temperatures. El dilluns, els termòmetres a penes superaren els 25°C en la capital del Túria i la inestabilitat estarà present al llarg de tot el dia.

El dimarts pugen les temperatures que podrien aconseguir els 28°C i el cel estarà més buidat. Possibilitat d’algun ruixat feble a primera hora del matí i sol amb núvols la resta del dia.