Termòmetres per damunt dels 20 graus és la imatge que ens deixava València este cap de setmana. En ple mes de novembre i amb la tardor molt avançada, la capital del Túria ha viscut unes jornades més pròpies de la primavera. No obstant això, els experts asseguren que ni esta jornada de calor ni la passada gota freda so fenòmens del canvi climàtic.

A pesar d’això, l’últim guardonat dels Jaume I a la Protecció del Medi Ambient, Íñigo Losada, sí que té clara una cosa i és que aquests fenòmens “seran cada vegada més freqüents i intensos”.

En el cas de la Comunitat Valenciana hi ha problemes afegits. La construcció de ports, l’ocupació de la zona costanera o la regulació dels rius fan que el litoral mediterrani tinga més problemes per a fer front al canvi climàtic. Per això és important saber si existeix conscienciació entre la ciutadania.

La destinació del medi ambient està a les nostres mans. Els experts ja es troben estudiant les mesures que es prendran per a adaptar-nos i així garantir el futur del planeta.

El temporal vuelve a Valencia: ¿Cómo serán las lluvias de esta semana?