calles recorrido tractorada
Plano del recorrido de la manifestación agraria en Valencia.

Les principals organitzacions professionals agràries de València ixen hui als carrers en senyal de protesta. S’espera que centenars de tractors òmpliguen aquest matí les principals vies del centre. L’objectiu és denunciar la situació límit que travessa el sector agrari.

La tractorada arrancarà a les 11 hores en Sant Agustín. No obstant, s’alerta als conductors de possibles retencions en els accessos a València. La V21, l’avinguda del Cid i la Pista de Silla podrien col·lapsar-se des de les 9 hores i és que a les 10h. ja estaran concentrats.

Des de Sant Agustín s’iniciarà la manifestació a peu pels carrers del centre. Aquesta recorrerà Xàtiva, Colón, Porta de la Mar, Plaza Amèrica, Ciutadella i Plaza del Temple.

El recorregut conclourà en la Plaça Amèrica. Allí els representants de les organitzacions participants dirigiran unes paraules als assistents. Després aniran a la Plaça del Temple per a presentar a la nova delegada del Govern una taula reivindicativa i la petició d’una reunió per a abordar la crisi agrària.

CAUSES DE LA CONVOCATÒRIA

Entre les causes que motiven aquest acte de protesta cal destacar la crisi de rendibilitat en la majoria de les produccions agropecuàries i és que ara ha finalitzat la pitjor campanya de la història del caqui. També assenyalen l’augment dels costos de producció, motivat per l’increment del salari mínim. A més, critiquen la utilització de l’agricultura i ramaderia valenciana com a moneda de canvi en els acords de la Unió Europea amb països tercers, entre altres.

Els agricultors assenyalen que aquest panorama descoratjador s’està traduint en què la Comunitat és líder en superfície agrària abandonada amb més de 161.000 hectàrees deixades de cultivar amb una falta de relleu generacional i l’envelliment de la població agraria.