Los niños de Quart de Poblet reivindican su papel en la sociedad 
Estudiantes de Quart de Poblet en la vuelta al cole.

La Conselleria d’Educació ha proposat a la comunitat educativa la data de la volta al col·le 2021-2022. El dimecres 8 de setembre és el dia en què arrancaria el curs escolar per a l’alumnat d’Educació Infantil; Primària; Educació Secundària Obligatòria (ESO); Batxillerat; Formació Professional Bàsica; i cicles de grau mitjà i superior d’FP.

En aquesta proposta, les classes del curs finalitzaran el divendres 17 de juny de 2022 en ESO, Batxillerat i FP; i el dimarts 21 de juny en el cas d’Infantil i Primària.

Quant al calendari de la resta d’ensenyaments, tant l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica com també el de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat començarien les classes el dimecres 15 de setembre. En el primer cas, acabarien el curs el 17 de juny i en el segon cas, el dimecres 22 de juny.

En Formació de Persones Adultes es proposa l’inici de curs el 20 de setembre i la seua finalització el 17 de juny. En ensenyaments esportius i artístics de règim especial es proposa l’inici de les classes el dimecres 22 de setembre i la seua finalització el 16 de juny. En les Escoles Oficials d’Idiomes les classes arrancarien el dilluns 27 de setembre i finalitzarien el dilluns 27 de juny.

CALENDARI DE DIES FESTIUS 2021-2022

Les vacances de Nadal s’estableixen del dijous 23 de desembre fins al divendres 7 de gener, tots dos dies inclosos; i les de Pasqua, del dijous 14 al dilluns 25 d’abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs 21-22, igual que el calendari laboral, tindrà cinc dies festius autonòmics. Seran el dimarts 12 d’octubre; el dilluns 1 de novembre; el dilluns 6 i el dimecres 8 de desembre; i el divendres 24 de juny.

Cal tenir present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic. A partir d’ací, cada ajuntament incorpora tres dies no lectius locals, així com els festius locals com les Falles en el cas que un o els dos dies que els toca a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

El pròxim pas perquè el calendari s’aprove serà la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. A partir d’ací, els consells escolars municipals (CEM) acabaran de definir-ho amb els festius i dies no lectius locals. En el cas de localitats xicotetes són els ajuntaments els qui assumeixen el paper dels CEM.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable. En aquest cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la direcció general de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en el cas que se sol·licite, sol establir-se allargant un dia més el final del curs. També escurçant un dia les vacances de Nadal o Pasqua.