CaixaBank veu definitiu el trasllat de seu social a València

El conseller delegat ha anunciat que els serveis centrals es mantindran a Barcelona sense tenir previst cap "altre tipus de trasllat de rellevància operativa".

El Grup CaixaBank, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, va obtenir en els nou primers mesos de 2017 un benefici atribuït d’1.488 milions d’euros (+53,4% respecte a setembre de 2016), que suposa el millor resultat en la història del Grup en aquest període i, també, el seu major benefici trimestral amb 649 milions.

Així ho ha presentat este matí el propi Gortázar en l’antiga seu de Banc de València després del trasllat de la seu social de CaixaBank. El conseller delegat ha assenyalat que després del referèndum de l’1 d’octubre l’entitat financera va patir una eixida de dipòsits “moderada”, una situació que s’ha aconseguit frenar i revertir després del canvi de seu social de Barcelona a la capital del Turia. La mesura, segons ha explicat, s’ha pres amb la finalitat de “protegir els interessos de clients, empleats i accionistes” per a “frenar la marxa de dipòsits”.

Gortázar ha anunciat que el canvi no va a ser temporal, un fet que convertirà València en el punt de les reunions ordinàries del màxim òrgan de govern del Grup, així com les juntes d’accionistes i la presentació de resultats com la viscuda aquesta jornada. “Les seus socials no tenen terminis de vigència. Actualment la nostra seu social està a València i no se li ha volgut conferir un caràcter de temporalitat al tema”, ha remarcat. Respecte als serveis centrals, el conseller delegat ha anunciat que es mantindran a Barcelona sense tenir previst cap “altre tipus de trasllat de rellevància operativa”.

Referent al boicot als bancs realitzat per determinades entitats sobiranistes, Gortázar ha declarat que són accions que “no ajuden a la convivència a Catalunya” i no “aporten solucions de cap tipus”, afegint que hi ha clients intranquils per l’actual crisi política de Catalunya el que ha portat a alguns d’ells a obrir comptes fora de l’autonomia. No obstant açò, el conseller delegat ha fet una crida a la “tranquil·litat i responsabilitat” assegurant que no és necessari obrir comptes fóra doncs ha assegurat que els dipòsits estan “absolutament segurs”.