Plano recorrido y cortes de tráfico de la Cabalgata de Reyes de Valencia
Plano del recorrido y cortes de tráfico de la Cabalgata de Reyes de Valencia 2020.

Els Reis Mags d’Orient arriben hui a València per a celebrar la tradicional Nit de Reis amb tots els xiquets de la ciutat. Un any més Melchor, Gaspar i Baltasar arribaran a la ciutat amb vaixell i atracaran el seu catamarà a les 16.30 hores en el Port de València on els rebrà la Fallera Major Infantil, Carla García.

Prèviament (16 hores), els més xicotets podran gaudir d’un espectacle en el mateix port on actuarà la Glups Band amb la finalitat d’animar a les famílies i amenitzar l’espera de les seues Majestats d’Orient.

Serà a les 18 hores quan la Plaça de l’Ajuntament viurà el segon espectacle de la vesprada amb l’actuació del grup Pop’s Corn de Maduixa Teatre, això coincidirà amb l’arrencada de la Cavalcada la duració de la que es preveu d’1 hora aproximadament i que també podrà seguir-se des de la plaça consistorial per mitjà de pantalles gegants.

RECORREGUT DELS REIS MAGS

La Cavalcada, que prèviament s’haurà concentrat a l’Albereda, començarà a les 18 hores al carrer de Navarro Reverter, i recorrerà Porta del Mar, els carrers de General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i Marquès de Sotelo.

L’entrada en la plaça de l’Ajuntament està prevista sobre les 19 hores, allí els Reis Mags pujaran amb la grua dels Bombers al balcó del consistori i dirigiran unes paraules al públic assistent. En acabar es dispararà un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Peñarroja.

Arribada dels Reis Mags al Port de València en 2019.

TALLS DE TRÀNSIT

A partir de les 8 hores València viurà els primers talls de trànsit a la ciutat. El tram entre el pont de l’Exposició i la Plaça Zaragoza estarà tancat de 8 a 17 hores, en funció de l’ocupació de les carrosses encara que el vial de l’Albereda quedarà obert per a facilitar la circulació.

A partir de les 17 hores i fins a les 21.30 hores serà quan es tallaran els carrers de l’itinerari i la zona d’afluència de la Cavalcada afectant a Navarro Reverter, Porta del Mar, General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i Marquès de Sotelo, a més dels seus voltants.

HORARI ESPECIAL EMT I METROVALENCIA

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) incrementarà els seus serveis un 40% des de les 15:00h fins a les 22:30h per a facilitar a les persones usuàries els desplaçaments per a la cavalcada de Reis Mags. A més, duplicarà el servei de les línies nocturnes durant la nit.

Així, el 68% de les línies (4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 16, 19, 25, 26, 27, 28, 31, 32, 35, 60, 62, 64, 67, 70, 71, 72, 73, 81, 92, 93, 95 i 99) es reforçaran la vesprada de Reyes, quan la Plaça de l’Ajuntament serà zona per a vianants i el dispositiu de l’EMT serà el mateix que el dels últims diumenges de cada mes.

Respecte al metre i tramvia, la Generalitat oferirà el servei nocturn “A la Lluna de Metrovalencia” de manera que hi haurà servei especial fins a la mitjanit amb la finalitat de facilitar l’accés a la Cavalcada i permetre la mobilitat dels usuaris per les zones comercials que amplien el seu horari d’obertura.