El Ayuntamiento de Valencia instala una docena de bustos de Goya

La celebració de la gala de lliurament dels Premis Goya a València calfa motors. Aquesta emblemàtica festa del cinema espanyol tindrà lloc aquest dissabte 12 de febrer en la capital del Túria. Per a celebrar-ho, l’Ajuntament ha instal·lat una dotzena de rèpliques d’estatuetes gegants amb el bust de Goya.

Amb aquesta iniciativa, tots els valencians podran visitar i integrar-se en l’ambient a pocs dies de la celebració dels Goya. Aquestes rèpliques han sigut elaborades pel gremi d’Artistes Fallers per a la seua instal·lació en llocs concorreguts de diferents barris de València.

Els llocs on ja poden visitar-se els Premis Goya gegants són: la Plaça de l’Ajuntament; carrer Burgos-Verge de Lluch; plaça de Patraix; plaça del Pintor Segrelles; carrer de José Capuz; estació de Metrovalencia d’Aiora; Mercat del Cabanyal; plaça de Valvanera; Parc d’Orriols; plaça Nova de l’Església de Benicalap; estació de Metrovalència de Benimàmet i el Palau de Les Arts.

Durant la inauguració d’aquestes rèpliques, la vicealcaldessa de València i regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, ha remarcat la importància de celebrar la gala a la ciutat. Segons aquesta, és un homenatge ideal a la figura del cineasta valencià Luis García Berlanga en el centenari del seu naixement.

Sandra Gómez ha animat a tots els valencians a celebrar “una setmana de cinema”. Així, pretén que els veïns de la ciutat acudisquen a visitar i fotografiar aquestes rèpliques que ja poden veure’s als carrers de València. La intenció del Ajuntament és fer partícips als habitants de la ciutat en aquesta edició dels Goya.

A més, l’edil ha recordat que els busts plantats als carrers han sigut elaborats en tallers fallers. “Són alguna cosa molt nostre perquè són monuments creats pels nostres artistes fallers”, ha conclòs.