Segueix la cerca del xiquet desaparegut en el riu Cabriel

Onze efectius del Consorci Provincial de Bombers de València reprenen els treballs després de la seua desaparició dissabte passat.

Rescate en el río Cabriel

Els equips de rescat del Consorci Provincial de Bombers de València han reprès, a primera hora, la cerca del xiquet d’11 anys que va desaparèixer en la vesprada del passat dissabte en el riu Cabriel, en la localitat de Venta del Moro.

El menor es va llançar amb un unfable pel riu i, immediatament, els seus companys, en perdre-li de vista, van denunciar la seua desaparició, segons van informar fonts d’Emergències de la Generalitat.

Després del fort dispositiu desplegat durant tot el dia d’ahir, onze efectius de bombers segueixen amb les labors de cerca.

Per la seua banda, Emergències de la Generalitat també ha mobilitzat a un tècnic per a reforçar les comunicacions durant la cerca, a la qual s’ha sumat un agent mediambiental.

Des que es va donar l’avís i es van mobilitzar els efectius, han participat mitjans aeris i embarcacions i membres del Grup Especial de Rescat d’Altura (GERA).

Els bombers forestals de la Generalitat, voluntaris de protecció civil i membres del Grup Especial de Rescat Subaqüàtic de bombers de Castella-la Manxa i del Grup Especial d’Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil també s’han sumat a la cerca.

Davant les complicacions, i per a facilitar els treballs de tots els efectius, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va decidir reduir el cabal de l’Embassament de Contreras de 12,5 metres cúbics per segon a un cabal ecològic de 2,50 metres cúbics per segon.

D’altra banda, psicòlegs de la Creu Roja han oferit suport a la família en coordinació amb Emergències de la Generalitat.