La Fe

L’autobús de Paterna a l’Hospital Universitari la Fe de València que l’actual Equip de Govern va engegar fa un any compleix el primer aniversari de la seua engegada amb una mitjana de 1.200 viatgers al mes.

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha valorat positivament la utilitat que el servei està tenint per a la ciutadania paternera així com l’excel·lent acolliment que esta línia directa de transport públic municipal ha tingut des del principi per part dels veïns i veïnes.

“Les xifres de viatgers durant enguany avalen la necessitat d’este autobús”, ha destacat el primer edil al mateix temps que ha explicat que “es tracta d’un servei ràpid, còmode i assequible utilitzat no solament pels paterneros i paterneras que van a l’hospital a les seues consultes mèdiques o a visitar a algun malalt/a, sinó també pels veïns i veïnes que treballen per la zona o en el propi centre hospitalari”.

Referent a açò, Sagredo ha anunciat que precisament per a oferir un millor servei a aquells que agafen el bus per a arribar al seu lloc de treball, des de l’equip de govern estan estudiant avançar 30 minuts l’hora d’eixida de l’autobús perquè isca de Paterna a les 06:30 i atendre així una de les peticions realitzades pels usuaris.

En este sentit, l’Alcalde també ha avançat que “este estiu, a través de l’empresa adjudicatària del servei Edetania Bus, es va a realitzar una enquesta per a saber el nivell de satisfacció dels usuaris, conèixer les seues queixes i/o suggeriments amb l’objectiu de seguir millorant el servei i adaptar-ho a les seues necessitats”.

Respecte a les franges horàries, Juan Antonio Sagredo ha indicat que els trams compresos entre les 08:00-08:30, les 10:00-10:30 i les 11:00-11:30 són els que major freqüència de viatgers registra l’autobús alhora que ha assenyalat que “el març passat va ser el mes que més volum d’usuaris va registrar amb 1.570 passatgers”.

Finalment, l’Alcalde ha tornat a incidir en l’eficiència d’esta línia que, en menys de 25 minuts recorre els 14 km que separen el municipi del centre hospitalari utilitzant la V-30 i facilita el desplaçament dels veïns/as de Paterna a un preu més que assequible (0,85€). “Este bus no solament evita problemes d’aparcament sinó que a més estalvia temps i diners als veïns/as, ja que, abans d’engegar este bus, el temps que tardaven a arribar a l’hospital superava les 1,5 hores i es gastaven al voltant de 4,5€ a utilitzar diversos mitjans de transport”, ha recordat.

L’autobús directe a la Fe de València va ser una de les apostes electorals més importants que l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo va adquirir amb la ciutadania amb l’objectiu de millorar la comunicació en transport públic de Paterna amb els dos centres de referència per als paterneros i paterneras: l’Hospital la Fe de València i el Centre d’Especialitats de Burjassot.