Bumping: así es el método más usado para robar y okupar viviendas

L’arribada de l’estiu és l’època en la qual es produeixen el major número de robatoris, un fet provocat per l’eixida de les famílies de les seues cases per a gaudir de les tan esperades vacances. La tècnica més usades a Espanya és el ‘bumping’, una forma ràpida i senzilla per a forçar els panys.

La tècnica consisteix en l’obertura de la porta sense la clau del propietari i sense necessitat de forçar la pany. És un mètode molt senzill i en el qual a penes es necessita temps. Només fa falta una clau i realitzar un posterior colpege sec sobre aquesta.

Més concretament, el mètode bumping consisteix en introduir en el cilindre del pany una clau manipulada i colpejar la mateixa amb la finalitat de fer moure els pistons del cilindre. En realitzar aquesta acció, els pistons salten simultàniament quan la clau rep un colp sec. Això permet el gir de la clau i per tant l’obertura de la porta.

La clau que s’utilitza per a la tècnica bumping no és una comuna. Aquesta necessita encaixar en la majoria dels panys. Després caldria col·locar-la boca avall i propiciar el colp. Aconseguir aquest tipus de claus no és massa complicat ja que hi ha infinitat de tutorials en YouTube i diferents webs on poder adquirir-les.

COM PROTEGIR LA TEUA CASA SI VIATGES A L’ESTIU?

MVM B-Lock és un sistema de seguretat desenvolupat a València que impedeix l’entrada dels lladres. Té un funcionament molt senzill. Es tanca la porta de casa amb les claus i tot seguit s’activa el B-Lock amb el mòbil. D’aquesta manera, l’intrús no podrà entrar ni tan sols amb les claus originals.

Per a obrir, també té un funcionament molt simple. La mateixa aplicació que es  utilitza per a tancar, també s’utilitza per a obrir. Una vegada fet aquest pas ja es podrà introduir la clau en el pany.