Detectan un brote de coronavirus en una residencia del centro de Valencia
Exterior de la residencia y centro de día Palacio de Raga. / Google Maps

La residència de persones majors i centre de dia Palacio de Raga ha registrat un important brot de coronavirus. De moment s’han detectat 41 positius: 28 residents i 13 treballadors. A més, un dels residents que patia patologies prèvies ha mort a causa del virus.

Segons ha publicat Europa Presss, l’empresa gestora del centre, Gesmed, ha assenyalat que el focus del virus es va detectar el passat 1 de desembre després de realitzar-se un garbellat entre empleats i residents.

Dels 13 residents contagiats de coronavirus hi ha huit hospitalitzats per a sotmetre’s a una valoració mèdica. D’altra banda, hi ha 10 residents en aïllament preventiu per contacte mentre altres 23 estan en les seues respectives habitacions.

La residència situada a Ciutat Vella disposa de 78 places encara que actualment són 65 les que estan ocupades. Així mateix, en ella treballen un total de 56 treballadors pel que s’ha infectat un 23% de la plantilla i un 43% dels residents.

Tant Gesmed com la Conselleria de Sanitat han activat els protocols d’actuació. A més, s’ha creat una comissió de seguiment sanitari per a conèixer el desenvolupament del brot.