Blasco Ibáñez vuelve a convertirse en el epicentro de los macrobotellones

Es repeteix la història. Els jardins de l’avinguda Blasco Ibáñez s’han tornat a convertir un cap de setmana més en el centre de la festa de València. El primer cap de setmana sense toc de queda ha sigut aprofitat per centenars de joves per a trobar-se en aquest punt, situat entre les places Hondures i Cedre, i celebrar un multitudinari botelló.

I és que la fi de les restriccions ha coincidit amb l’inici de curs universitari, alguna cosa que sens dubte ha incrementat l’assistència de moltes persones. Música, càntics i crits que comencen a la vesprada i continuen fins a altes hores. A més, tot això sense guardar la distància de seguretat ni fer ús de màscares.

La Policia Local, present en la zona, va intervenir tancant i barrant la Plaça Hondures. No obstant això, no va poder fer res contra la marea de gent present al parc ni voltants. Els veïns d’aquest barri porten temps queixant-se d’un botelló que s’agreuja cada dia més.

UNA SITUACIÓ QUE ES REPETIX

Els botellones en aquesta zona sempre han existit. No obstant això, en els últims mesos s’han agreujat. El tancament primerenc de l’hostaleria i les restriccions a l’oci nocturn provoquen que els joves es traslladen al carrer, sense més alternatives on celebrar.

L’últim gran exemple ho vivim el mes de juny. Llavors, i també després de la fi del toc de queda, es van donar cita en aquest mateix punt provocant imatges similars a les que avui veiem.