Una botella d’oxigen provoca una explosió en un hospital de Tenerife

Todavía no desconocen los motivos de la causa real de la explosión en el Hospital.

37
explosió

L’incendi declarat aquesta nit en l’Hospital de la Candelaria de Tenerife ha sigut originat per una l’explosió d’una botella d’oxigen, segons ha confirmat Consorci de Bombers de Tenerife. Així mateix, segons fonts oficials, l’autora ja ha sigut detinguda.

Fonts policials han informat que es tracta d’una dona de 51 anys de nacionalitat espanyola, però no han pogut precisar els motius pels quals es trobava en el centre hospitalari en el moment de desencadenar-se l’incendi.

Els bombers també han confirmat que l’incendi va començar minuts abans de les 9 de la nit i els treballs d’extinció han mobilitzat a totes les unitats del parc de bombers de Santa Creu i de la Llacuna.

En total han intervingut un total de 13 vehicles i 42 efectius que van aconseguir sufocar el foc per a després ventilar la zona.

El gerent del centre sanitari, Jesús Delgado, ha manifestat als mitjans de comunicació que en el moment de l’incendi es trobaven en l’àrea d’urgències 160 pacients dels quals 10 eren menors.

Els pacients van ser evacuats ràpidament de la zona afectada i algun d’ells han sigut traslladats a l’Hospital Universitari de Canàries i a centres concertats, i uns altres han sigut resituats en altres àrees del centre sanitari.

Delgado ha insistit que el foc no ha produït cap ferit i ha destacat el comportament del personal del centre que va acudir en ajuda dels pacients i fins i tot alguns es van incorporar de les seues vacances o permisos.

De la mateixa forma, ha agraït la intervenció dels bombers, dels cossos i forces de seguretat i del personal d’emergències del Govern de Canàries i del Cabildo de Tenerife.