La borrasca Dora deja un arcoíris perfecto sobre el cielo de Valencia
Arcoíris desde el polígono Fuente del Jarro de Paterna. / Foto: @JulitoBelMin

La ciutat de València ha començat el dia sota la influència de la borrasca Dora. Les fortes ratxes de vent estan sent les protagonista d’aquesta jornada d’inestabilitat atmosfèrica.

Davant aquesta situació, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemetha activat l’alerta groga en tota la província de València. Aquesta estarà activa fins a les 14.00 hores, moment en el qual s’espera que el temporal amaine. Fins llavors hauran ratxes de vent de fins a 80 km/h.

Segons Aemet, les localitats on més vent s’ha registrat han sigut Utiel i Torreblanca (72km/h); per darrere ha estat l’Aeroport de València (65km/h), Xàtiva (62km/h), Morella (55km/h), Barx (53km/h) i València (50km/h). A més, el litoral valencià també està patint fenòmens costaners de risc amb vent de força 7.

La borrasca Dora ha deixat a més precipitacions a primera hora del matí quan el cel semblava estar buidat. Encara que de moment es desconeix quant ha plogut, l’aigua ha deixat sobre el cel de València un intens arc de Sant Martí que ha pogut veure’s des de diferents punts de la ciutat i municipis pròxims.

BRUSCA BAIXADA DE LES TEMPERATURES PER Al PONT

El temporal d’aquest divendres influirà en les temperatures. El Centre de Coordinació d’Emergències ha anunciat que hi haurà un descens “molt important” en les pròximes hores. Avui els termòmetres rondaran entre els 8 i 13 graus a la ciutat de València i entre els 0 i 8 graus en punts de l’interior.

Per al dissabte les temperatures aniran en descens amb gelades i fortes ratxes de vent a l’interior. Els mercuris es desplomaran fins a valors negatius (-1º) en punts com Requena on les màximes no superaran els 6è. En el cas del litoral, les temperatures també seran baixes i estaran entre els 6 i 12 graus.

El diumenge hi haurà pocs canvis encara que les màximes ascendiran molt lleugerament, una mitjana de 2º més que el dissabte. No obstant això, el dilluns tornarà la inestabilitat amb probabilitat de precipitacions febles, més probables en zones interiors i en el nord de Castelló. Les temperatures aniran en ascens o sense canvis significatius.

El pont de la Immaculada acabarà amb una potent borrasca atlàntica en el nord de la Península amb pluges generalitzades en tot el país encara que en la Comunitat Valenciana seran menys abundants i podrien quedar-se únicament a l’interior. No obstant això, les temperatures seran ja més elevades a les de jornades anteriors.