torrenciales
GRAFCVA8759. CASTELLÓN DE LA PLANA, 22/10/2019.-El litoral de la provincia de Castelló se encuentra en alerta por temporal de viento y lluvia. En la imagen la dàrsena Sur del puerto de Castellón.EFE/ Domenech Castelló

La borrasca Arwen continua assotant la Comunitat Valenciana amb fortes ratxes de vent. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat les alertes per vents de fins més de 100 quilòmetres per hora.

Les zones més perilloses han sigut tant l’interior nord de la província de Castelló com el litoral alacantí. Aquestes han romàs en alerta taronja durant les primeres hores de la jornada per “risc important” de fortes ratxes de vent.

Conforme han avançat les hores les alertes han anat minvant. En el nord de Castelló s’ha passat a l’alerta groga per vent del nord-oest de 80 quilòmetres per hora. No obstant això, en la costa d’Alacant s’ha fet un pas més i s’ha eliminat el risc per fenòmens costaners.

A la província de València l’alerta groga de l’interior s’ha mantingut sense canvis. Segons les previsions, estarà activa fins a les 17.00 hores, moment en el qual es donarà per finalitzat el risc de la borrasca.

La jornada d’aquest dilluns se suma així a un cap de setmana marcat per les fortes ratxes de vent. Mancant dades actualitzades, fins a les 16.30 hores del diumenge es van registrar vents de 100 km/h en l’Aeroport de Castelló i la localitat de Fredes; 82 km/h a Montanejos; 77 km/h Atzeneta del Maestrat i Vilafranca; 76 km/h en l’Aeroport Alacant-Elx; 74 km/h Morella; 67 km/h a Sogorb, Utiel i el Pinós; 67 km/h Alcoi i Rojals; i 60 km/h Torreblanca.

LA BORRASCA DEIXA ELS DIES MÉS FREDS DE 2021

Al marge del vent, la borrasca Arwen està deixant els dies més freds de l’any en la Comunitat Valenciana. Segons Aemet, només durant la primera quinzena de gener i el 20 de març van ser més freds que els d’aquest final de mes de novembre.

El dissabte es van arribar a temperatures mínimes de valors negatius. Localitats com Ademús, Requena o la Pobla de Benifassà van arribar a baixar dels zero graus durant la matinada amb valors de -2,4; -2,2; i -2,1 respectivament.

El diumenge també es va viure un dia molt fred, sobretot a l’interior. Tal com ha assenyalat Aemet, la combinació de vent i les temperatures baixes van donar una major sensació de fred a la marcada pels mercuris. Va destacar el cas de Morella on malgrat registrar valors de 0 a 3 graus, la sensació tèrmica va arribar a ser de fins a -8º.

No obstant això, aquest dilluns les temperatures han iniciat un ascens. Les màximes han arribat fins als 19è en el litoral de València i fins als 16º en punts de l’interior. Les mínimes també han crescut rondat els 11º en la capital del Túria i els 4-7º en zones d’interior.