Boris Johnson dimite como primer ministro de Reino Unido
El primer ministro británico, Boris Johnson . / EFE

El primer ministre del Regne UnitBoris Johnson, ha acceptat dimitir. Segons ha informat la cadena de televisió pública BBCel premier anunciarà aquest mateix dijous a la vesprada la seua renúncia després de l’al·luvió de baixes produïdes en l’executiu britànic durant les últimes hores.

Johnson va accedir al càrrec el 24 de juliol de 2019 des del Partit Conservador. Fins ahir la idea del primer ministre era seguir al capdavant del govern. No obstant això, la pressió per la seua retirada no ha deixat de créixer.

Aquest mateix matí era Brandon Lewis, ministre britànic per a Irlanda del Nord, qui anunciava la seua marxa. Al costat d’ell també han eixit diversos secretaris d’estat i la número dos del Partit Conservador, Caroline Johnson. A això se suma que al voltant de 50 membres del gabinet havien fet públiques unes cartes en les quals demanaven la dimissió del premier.

Malgrat la dimissió, ja s’ha avançat que Boris Johnson seguirà en Downing Street durant els pròxims mesos. Serà a la tardor quan el Partit Conservador triarà al nou líder que es farà càrrec de parlament britànic.