bomberos

El Consorci Provincial de Bombers de València ha comptat estes Falles amb un dispositiu especial format per 400 efectius i 135 vehicles disponibles per a cobrir els 85 municipis que han plantat els seus monuments fallers en la província. Els efectius del Consorci han comptat amb el suport de les unitats de bombers forestals de València, Alacant i Castelló així com de les brigades de Divalterra i del SEPEI d’Albacete.

“A més de les actuacions en la Nit de la Cremà, durant tot el mes de març el Consorci actua en prevenció en diferents actes pirotècnics, com mascletades i focs artificials”, ha afirmat el president del CPBV, Josep Bort.

Com a novetat, el Consorci ha emprat enguany una innovadora plataforma cartogràfica que ha facilitat la localització dels 529 monuments plantats i dels recursos més pròxims. “Amb esta eina els efectius poden accedir in situ, mitjançant tablets i altres dispositius mòbils, a tota la informació sobre el monument bolcada en la cartografia que han proporcionat els ajuntaments i revisat pels caps de parc”, ha detallat Bort.

El dia de la Plantà els bombers van procedir a la supervisió de la ubicació final dels 250 monuments amb risc mitjà, alt o molt alt. Els altres 250 són de risc molt baix, baix o mitjà pel qual no van precisar assistència. En aquests casos, el Consorci ha fomentat la línia de l’autoprotecció amb jornades formatives a fallers voluntaris i personal de Protecció Civil per a capacitar-los sobre els riscos i recursos inherents a la prevenció en la Cremà.

Recomanacions de l’ús de la pólvora

El Consorci recorda que la manipulació de petards pot resultar molt perillosa pel qual recomana que no guardes cap article pirotècnic en la butxaca, que no tires cap petard contra persones ni animals ni poses la cara davant cap article pirotècnic encès lloc que podrien produir cremades o lesions oculars.

A més, està prohibit disparar coets ni encendre qualsevol un altre artefacte que continga foc a una distància inferior a 500 metres de les zones boscoses.