Manolo Mallol, el bomber indignat que va pujar un vídeo durant l’extinció de l’incendi de la Serra Calderona denunciant la falta de neteja de les muntanyes, ha visitat el programa informatiu ‘7alDia’ per a explicar-nos de primera mà com es van viure les labors d’extinció de l’incendi de Gàtova.

«No esperava la repercussió que va tenir el vídeo», assegurava al començament de l’entrevista, «em van cridar a les set del matí perquè m’incorporara, vaig acudir a l’incendi i vaig rellevar als meus companys que portaven tota la nit treballant. Ataquem un barranc en el qual volíem tallar l’avanç del foc en dues ocasions i en ambdues vam haver d’eixir per cames», explicava Mallol.

Va ser després d’eixa segona eixida del foc quan el ja conegut com ‘el bomber indignat’ va gravar un vídeo en el qual criticava al Consell. En les imatges assegurava: “els governs proteccionistes de la muntanya que vengen ací a passar per estos esbarzers, per estes carrascas, per a arribar al focus de l’incendi (…). I quan l’incendi s’agafa, que t’ajuden a eixir de dins. No et fot…”. Al que afegia: “que als aturats que cobren 400 euros els donen 800 i vengen a mitja jornada a netejar la muntanya”.

Després de la pregunta de què pot portar a un bomber a realitzar estes declaracions Mallol té clara la seua postura assegurant que és possible que s’equivoque demandant alguna cosa que igual no és possible però assenyala que no vol que la muntanya s’asfalte ni es convertisca en un jardí. «Crec que la gent que ara mateix mana en els parcs i en el Govern volen donar a entendre que són ecologistes i protegir la muntanya però la meua pregunta és protegir-ho de quina o de qui», responia, «la muntanya ben usada crec que és el millor que podem tenir».

«Quan hi ha nevades o forts vents a l’hivern que cauen pins i han arrancat branques la muntanya es carrega d’una massa forestal que ara ja estava molt seca i ningú la saca, no sé si és per falta de mitjans o perquè prefereixen que estiga allí», afirmava Manolo Mallol explicant que en aquests casos sí que considera que poden realitzar-se neteges de les muntanyes.

La resposta a Mónica Oltra
Mallol, després que el seu vídeo es fera viral en les xarxes socials, va rebre dures crítiques per part de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui va retraure que “un exceconcejal del PP” gravara imatges mentre els seus companys es “juguen el tipus”.

El ‘bomber indignat’ va garantir no tenir gens en contra d’Oltra a la qual va assegurar no conèixer ni voler tenir «el gust de conèixer-la» afegint que igual que ell «no es posa en el seu treball» per no estar capacitat creu que la vicepresidenta de la Generalitat «tampoc està capacitada per a dir el que va dir i podria haver-se referit a mi com a bomber del Consorci en lloc d’exconcejal del PP perquè va acabar fa sis anys i no és alguna cosa vitalici». «Qui és ella per a opinar i dir que jo deixava als meus companys venuts quan açò és mentida, nosaltres treballem i quan un necessita descansar els nostres companys ens cobreixen l’esquena i viceversa».