Bomber

Manolo Mallol, el bomber indignat que va pujar un vídeo durant l’extinció de l’incendi de la Serra Calderona, denunciant la falta de neteja de les muntanyes, estarà avui en l’informatiu de 7 al dia.

Mallol, després que el seu vídeo es fera viral en les xarxes socials, va rebre dures crítiques per part de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui va retraure que “un exregidor del PP” gravara imatges mentre els seus companys es “juguen el tipus”.

Manolo porta 16 anys de bomber i forma part del cos del Consorci de Bombers de Castelló. Durant les tasques d’extinció, en plena muntanya, va gravar un vídeo en el qual criticava al Consell. En les imatges assegurava: «Els governs proteccionistes de la muntanya que vingue ací a passar per aquests esbarzers, per aquestes carrasques, per a arribar al focus de l’incendi (…). I quan l’incendi s’agafa, que t’ajuden a eixir de dins. No et fot…». Al que afegia: «Que als aturats que cobren 400 euros els donen 800 i vengen a mitja jornada a netejar la muntanya».

Les reaccions des del Consell no es van fer esperar i Oltra li va respondre immediatament: «Què feia un bomber sense el seu equip de protecció i gravant un vídeo mentre els seus companys es deixen la pell per a extingir el foc?». I va recordar que «la muntanya no és un parc municipal i tens les manques de 20 anys d’abandó. Els seus critiques també van tenir retrets. «Em pregunte què va gravar aquest senyor quan formava part del partit que va deixar a la meitat el pressupost per a prevenció d’incendis”, va dir.