Besamanos realizado por las Fallas de València a la Virgen de los Desamparados. Foto: Falla la Nova de Orriols

La devoció demostrada per la Verge dels Desemparats, és molt gran en el món faller. Són diversos els actes que les comissions falleres realitzen en honor a la patrona de València.

Un dels més especials per als màxims representants de les comissions falleres és el Besamans que té lloc en la capella de l’Escolania de la Verge. Els Seguidors de la Verge organitzen aquest acte on es dóna a conèixer a més del seu treball com a portadors de la “Pelegrina”, la seua labor social a València. A aquest acte només acudeixen els presidents i falleres majors organitzats pels sectors fallers en un lloc especial com és el temple situat al carrer Governador Vell de València.

Aquest acte, és un dels més emotius de l’exercici però també és un moment important per a la fundació Maides, amb la qual totes les falles col·laboren perquè poden continuar la seua labor. Maides és la Fundació “Mare de Déu dels Innocents i Desemparats” que manté el treball iniciat pel Pare Jofre en el segle XV i de la qual va nàixer la imatge de la mare de tots els valencians, que cuida i guarda sota el seu mantell als innocents i desemparats.

Falleres Mayjors de València i les Corts d´ Honor en el Besamans   Fotografía :JCF

Les 26 representants de les Falles 2019 van assistir dijous passat al tradicional acte amb la Patrona. A més de les comissiones que ja han tingut l’oportunitat d’estar un temps als peus de la Geperudeta, Sara Larrazábal i Marina Civera, Falleres Majors de València, van acudir al costat dels seus Corts d’Honor a realitzar l’emotiu besamans.

Sara, en representació dels xiquets i xiquetes valencians, va llegir una emocionant oració minuts abans de besar la imatge. A més, els allí presents van escoltar també les paraules del vicerector de la Basílica de la Verge, Álvaro Almenar, qui va explicar la història de la devoció a la imatge de la Verge amb tot detall.

A més, Jose Luis Albiach, President de la “Hermandat dels Seguidors de la Verge dels Desemparats”, juntament amb el vicerector de la Basílica, van fer lliurament a Mª José Herrero Martí i Esther Figueras Descalç, Falleres Majors de València de 1986 i 1985, respectivament, de la medalla de la Verge.

Aquest cap de setmana continua la desfilada davant la Verge dels Desemparats en representació del món faller.

El 18 de maig a las 17:00 hores será el moment del sector Quatre Carreres i Quart de Poblet

A les 18:30 hores  desfilarán el sector La Creu Coberta i Patraix

A les 20:00 hores  será el moment de Pla del Reial─Benimaclet i Benimàmet─Burjassot

El 19 de maig a les 10:00 horas realitzarà el Besamans el sector Canyamelar-Grau-Natzaret

A les 11:30, el sector Algirós i Camins al Grau

A les 19:30 el sector Botànic-La Petxina i el sector Mislata

El próxim 26 de maig a les 11:30 serà el torn de Benicalap- Campanar

I a la 13:00 acomiadarà el Besamans de les Falles de València, el sector El Carme.