pride

Benidorm es suma a la celebració de la setmana de l’Orgull i inclourà esdeveniments formatius i educatius que se celebrarà en la ciutat sota el nom de ‘Pride 2018’ del 3 al 9 de setembre.

Així doncs, a través d’activitats i actes lúdics, durant aqueixa setmana se servirà informació als col·lectius sobre els protocols d’actuació a l’hora de respectar i tractar a una persona “trans”, així ho han especificat la regidoria d’Igualtat i col·lectius com l’associació ALGTB benidormense.

Les activitats comencen el dia 4 de setembre amb una xarrada, a partir de les 10 hores, en el saló d’actes de l’ajuntament a càrrec de Carolina Laferre, directora de “Trans- SocialMedia”.

Laferre ha explicat que hui en dia “és indispensable” que es fomenten en llocs com les aules, els ajuntaments o els mitjans de comunicació llenguatges i protocols que promoguen la igualtat.

pride
Un dels participants de la Madrid Gay Pride 2018.

Una exposició de set curts realitzats per persones trans és el que tindrà lloc el dia 5 i la projecció es realitzarà a partir a les 19 hores en el consistori de Benidorm.

Els actes formatius finalitzen el 7 de setembre a les deu de la nit en la plaça del Castell amb una mostra de videoclips LGTBI, alguns d’ells rodats a Benidorm.

Pel que fa a la part més lúdica i turística, la setmana de el ‘Benidorm Pride’ espera reunir a prop de 15.000 persones en la ciutat, amb multitud d’actes com la Desfilada de l’Orgull en el qual participaran prop de 20 carrosses amb més de 300 persones; una cita que atraurà a milers de visitants de tota Europa en el passeig de la Platja de Llevant i en la posterior festa que tindrà lloc en la plaça de l’ajuntament.