La Chufa de Valencia s’ha convertit hui dia en un referent de salut i energia a tot el món amb múltiples propietats beneficioses per a l’organisme avalades per diversos estudis mèdics.

Investigadors de la Universitat de València han conclòs que la xufa posseeix propietats digestives molt saludables pel seu alt contingut en midó i aminoàcids. A més és rica en minerals com el fòsfor, el magnesi, el potassi i el ferro, a més de greixos insaturats i proteïnes.

Per això el seu consum està recomanat per a tota mena de persones de qualsevol edat. Et comptem 10 dels molts beneficis d’aquesta deliciosa i saludable beguda:

 • No conté lactosa pel que pot ser consumida sense problemes pels al·lèrgics.
 • La xufa i els seus derivats, com l’orxata o la farina de xufa, estan exempts de glútens, per tant és apta per a celíacs.
 • Posseeix propietats antidiarréques, la suberina actua com a prebiòtic lloc que afavoreix el creixement de la flora intestinal beneficiosa fermentativa.
 • És un aliment ric en fibra.
 • És útil per a controlar el colesterol i els triglicèrids pel seu perfil lipídic, amb una quantitat d’àcid oléic (conté un 77% d’àcid oleic) molt similar a l’oli d’oliva.
 • Té propietats desinfectants com la peroxidasa i catalasa.
 • Té propietats eupèptiques, facilita la digestió dels hidrats de carboni i els greixos pel seu contingut en enzims com l’amilasa i la lipasa, alhora que evita el meteorisme i la flatulència, per la qual cosa millora la qualitat de les digestions.
 • Per a mares gestants, aporta aminoàcids, que milloren la formació del fetus i la salut de la mare.
 • Podrien ser útils per al control del colesterol i els triglicèrids pel seu perfil lipídic, amb una quantitat d’àcid **oléico (conté un 77% d’àcid oleic) molt similar a l’oli d’oliva.
 • Per als xiquets i adolescents, la fan una beguda completa pel seu contingut en calci, ferro, magnesi i fòsfor està molt indicada en l’etapa de creixement.
 • Per als vegetarians aporta una sèrie de nutrients ja que és lleugerament rica en ferro, és rica en calci, i combinada amb arròs fa que aconseguim proteïnes d’alt valor biològic, per combinar-se un tubercle (la xufa) i un cereal (l’arròs).
 • Té propietats afrodisíaques que augmenten la libido masculina, i l’arginina, actua com a vasodilatador de l’àrea genital que incrementa el flux sanguini en la zona.

Si vols gaudir d’aquesta beguda tan beneficiosa i refrescant et proposem les millors orxateries on la trobaràs:

-Orxtería Daniel Avda. de la horchata 41, Alboraia y Calle Jorge Juan 19

-Orxatería Subies Ctra. Barcelona, 10 Almácera

– Orxatería Els Sariers Calle de Sarcet, 6 València

– Orxatería Mari Toñi Calle Alboraia, 23 València

– Orxatería Fabián Calle Ciscar, 5 València

– Orxatería Panach Av.de la Horchata, 19 Alboraia

– Orxatería Santa Catalina Plaza Catalina, 6

– Orxatería Toni Av. la Huerta, 1 Port Saplaya y Carrer Colon, 11 Alboraia

– Orxatería Paco Avenida Rambleta 44, Catarroja

– Orxatería Sequer lo Blanch Camí Fondo, 25 Alboraia