La candidata socialista a l’alcaldia de València, Sandra Gómez, ha apostat per que “les Falles prioritzen els monuments” i “mà dura” per a garantir la protecció dels entorns monumentals que són patrimoni de la Humanitat. “La foto de les nostres festes han de ser la dels fallers i falleres i no la de l’incivisme, que no ens representa”, ha subratllat.

Gómez, que ha realitzat estes declaracions en la roda de premsa convocada per a fer balanç de les Falles 2019, ha anunciat que entre les propostes del programa socialista es troba “la creació d’una taxa turística que s’haurà de consensuar amb el sector hoteler”. Segons ha explicat, se situaria sobre l’euro i es cobraria a través d’hotels, apartaments turístics, hostals i tot tipus d’allotjament. Abastaria de l’1 al 19 de març i s’invertiria íntegrament en els monuments fallers, en funció de la secció.

Així mateix, ha apostat per potenciar la Ciutat de l’Artista Faller situant la seu de Junta Central Fallera i reforçant els tallers. En aquest sentit, ha recordat que el compromís del Govern d’invertir més de 2 milions d’euros per a potenciar el caràcter industrial del sector.

Igualment, ha apuntat que és necessari facilitar els tràmits burocràtics perquè les comissions no tinguen problemes per a renovar els permisos. Un objectiu per al qual el socialistes proposen que siga Junta Central Fallera qui s’encarregue de gestionar aquests tràmits.

Finalment, ha manifestat la necessitat de protegir el patrimoni perquè “l’única foto” d’aquestes festes “siga la de les falles i no la de l’incivisme, que no representa als valencians i valencianes”. Així, ha assenyalat que hauran de “prendre’s mesures respecte a aquelles comissions que no complisquen amb el bàndol Faller” i “no estiguen a l’altura d’estar en un entorn que és patrimoni de la Humanitat”.

Los alrededores de la Lonja se llenan de basura en la primera noche de fallas

Valencia despide las Fallas 2019 con la mirada puesta en el próximo año