Isabel Bartual y Noelia Vinal Belleas del Foc 2019 Fotos: JCF

L’Ajuntament d’Alacant es va vestir de gala per a rebre el passat cap de setmana a Isabel Bartual i Noelia Vinal i a les seues Dames, i proclamar-les Bellees del Foc 2019.

La vesprada del dissabte va ser especial per a Isabel Bartual i les seues Dames. Centenars de festers, familiars i amics, així com els candidats a l’alcaldia d’Alacant es van congregar en la Plaça de l’Ajuntament per a acompanyar a la seua Reina en la proclamació.
La gala va estar dirigida pel fester Álvaro Rodríguez, de la Foguera Don Bosco, i Nayma Beldjilali, Dama d’Honor de la Bellesa del Foc 2017, de la Foguera Florida Portazgo.

Primer va ser el torn de les Dames d’Honor: Sonia López Pérez, de Carolines Baixes, Gema Lledó Pérez, de Calderón de la Barca-Plaza d’Espanya, Alba Martínez López, Pla-Hospital, Ana Esquerdo Zaragoza, Avinguda de Loring estació, Alba Martínez Montero, Passeig de Gómiz i Andrea Rodríguez Gómez, Plaza de Santa María, que unisca a una van anar rebent la seua banda.

Finalment va arribar el moment de proclamar a Isabel Bartual Fernández, de Carrer Sant Vicent, com Bellesa del Foc 2019. El mantenidor de l’acte va ser Alfredo Llopis, el president de la Setmana Santa alacantina, qui va tancar la nit amb un discurs que va mesclar tradicions i religió amb referències a la pólvora i a la dona alacantina.

Marina Civera en la Proclamació d´ Isabel Bartual Foto: JCF

El diumenge va ser el torn de Noelia Vinal, Bellea del Foc infantil 2019 qui va rebre la banda que li acredita com a màxima representant dels xiquets en les Fogueres. La xicoteta, de Sant Blai-La Torreta, va viure entre llàgrimes un acte emotiu que va tenir com a protagonistes, a més de les sis Dames d’Honor : Henar Muñoz, de la foguera Benalúa; Ariadna Recio, d’Ángeles Felipe-Bergé; Sofia Esplá, de la foguera Esplanada; Rocío Jiménez, de Benito Pérez Galdós; Marta Lorente, de la Condomina; i Carla Guerrero Fredes, de Baver-Els Antigons.

Luis Barcala, alcalde d’Alacant va ser l’encarregat d’imposar-li la banda i l’artista foguerer Sergio Gómez va exercir de mantenidor; sota l´atenta mirada del vicepresident de la Federació de Fogueres, Conrado Albaladejo.

Tots acompanyats per un públic de centenars de persones assegudessobre la plaça de l’Ajuntament d’Alacant.

Sara Larrazábal en la proclamació de Noelia Vinal Bellea del Foc Infantil 2019 Foto: JCF

A l’acte no van faltar les Falleres Majors de València Marina Civera Moreno i Sara Larrazábal Bernal qui van voler estar al costat de les Bellees i felicitar-les per la seua recentment nomenat càrrec.

Hui tindrà lloc la Inauguració de l’Exposició del Ninot en la seua nova ubicació, l’edifici Sèneca i romandrà oberta fins al dijous 6 de Juny, dia en què es procedirà al recompte de vots per a determinar el ninot indultat del foc.