Belén Hoyo en su última visita a 7 Televalencia.
Belén Hoyo en su última visita a 7 Televalencia.

Belén Hoyo, cap de llista del Partit Popular per la província de València en les últimes eleccions, ha visitat aquesta setmana 7 Televalencia. Després del seu pas pel programa ‘Ágora’, la diputada nacional ha valorat la formació del nou Executiu de Pedro Sánchez i ha explicat com es va viure la sessió d’investidura des del mateix Congrés dels Diputats.

1. Primera setmana del Govern de coalició entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, Què creu que li oferirà a Espanya?

D’un Govern d’esquerra i ultraesquerra, gens bo i més si aquests estan donats suport per nacionalistes, independentistes i proetarres. No serà bo per a Espanya ni en matèria econòmica, ni social, ni territorial.

A més, és molt greu el que ha passat aquesta setmana respecte al nomenament de Dolores Delgado que un dia es va ficar al llit sent ministra de Justícia i a l’altre es va alçar sent fiscal general de l’Estat. Això suposa un atac molt greu a la independència judicial i a la separació de poders que des del Partit Popular considerem inadmissible.

Belén Hoyo al costat de Sylvia Costa en el plató de ‘Ágora’.

2. Com es va viure el dia de la investidura des del Congrés?

Va ser un ple molt tibant perquè crec que Pedro Sánchez va traspassar totes les línies roges existents. En política igual que en la vida no tot val, i Sánchez amb la condició de seguir en el poder i ser president ha fet el pitjor favor que li podia realitzar a Espanya donant concessions a aquells que el que volen és trencar el nostre país.

3. Ha tingut ocasió de parlar amb Pablo Casado des de llavors?

Sí, pràcticament tots els dies despatxe amb ell a Gènova i ens reunim el comitè de direcció per a abordar l’actualitat que, efectivament, ha sigut molt intensa esta semana.

4. La investidura de Sánchez s’ha venut a València com un pas per a la millora de la infrafinanciación, Creu que serà real?

Pedro Sánchez ja va mentir als valencians amb este tema. Abans de la moció de censura a Rajoy va prometre això i després, una vegada va arribar a la presidència, va dir que no entrava dins de les seues prioritats. Espere que no torne a mentir-nos però em fie poc de la seua paraula.

De tota manera, si Sánchez decidira afrontar la infrafinanciación tindrà el suport del Partit Popular ja que en esta qüestió sempre hem tingut la mateixa posició. Hi ha un sistema injust per als valencians, que recordem que va ser aprovat pel Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero, i des del PP considerem que cal modificar-lo i reformar-lo.

La diputada popular durant la gravació del programa ‘Ágora’.

5. Finalment, Quant temps li augura al nou Govern de Sánchez i Iglesias?

Espere que siga poc temps i estiguem davant un Govern curt perquè amb els pressupostos que prometen i la pujada d’impostos als ciutadans no serà gens bo per al nostre país.

Ara, què passarà ja no ho sé. Ací a la Comunitat Valenciana hem vist com hi ha un tripartit que, encara que tinga diferències, acaba arreglant-les per a mantenir-se en el poder i continuar tocant moqueta així que supose que els nous vint-i-dos ministres, que no són pocs, tindran molt interès a continuar en la seua cartera.