València, 18 de maig de 1965. Una dona ingressa a la Casa Bressol Sant Isabel per a donar a llum a un xiquet al qual mai arribarà a conèixer: un bebè robat. Este és el cas d’Enrique Vila Torres, l’advocat valencià que a través de l’associació SOS Raíces Adoptados dedica la seua vida a la cerca de familiars per a ajudar persones que com ell han descobert ser fruits d’adopcions.

Va ser amb 23 anys quan, per una mera casualitat, Vila va trobar els papers de la seua adopció. Arran d’això va descobrir que els seus pares havien donat un milió de pessetes al lloc on va nàixer, quantitat que per a llavors suposava una xifra d’allò més elevada i equiparable al cost d’un habitatge.

Pistes de València fins a Navarra i arxius de l’Església als quals té prohibit accedir han marcat aquests 30 anys de cerca sense resultats. Però Enrique no està sol i és que aquesta mateixa situació es repeteix en centenars de persones de tot el país.

Enrique Vila en la seua trobada amb el Papa Francisco per a lliurar-li el llibre ‘Carta de un bastardo al Papa’.

En cas de sospitar ser fruit d’una adopció irregular Enrique Vila té clar el procediment. Si es demostra ser un xiquet robat cal denunciar a la fiscalia i és a partir de llavors quan comença una cerca quasi de pel·lícula tal com li ha succeït al mateix Vila. El president de SOS Raíces Adoptados ha arribat fins al Vaticà per a demanar la intervenció del propi Papa Francisco ja que la identitat de la seua mare biològica es troba en uns arxius eclesiàstics als quals no aconsegueix accedir a pesar de disposar de resolucions judicials en les que se sol·licita.

Serà el pròxim 14 de juny quan aquests missatges al cap de l’Església isquen a la llum amb el llibre “Carta de un bastardo al Papa”, una obra que podria ser la plataforma definitiva perquè Enrique Vila es reunisca finalment amb la seua familia.