BBVA ha posat en marxa un nou servei per als seus clients que permet retirar diners en caixers sense contacte. Segons la entitat bancàriaaquesta eina estarà disponible en 338 caixers de la Comunitat Valenciana.

En concret hi haurà 235 a València, 205 a Alacant i 53 a Castelló. Amb aquesta nova manera d’obtenir diners s’augmenta l’agilitat en el procés. A més, es protegeix als clients davant la pandèmia del coronavirus.

COM SE SACA DINERS SENSE TOCAR EL CAIXER?

Aquesta nova solució digital permet als clients de BBVA geolocalizar els caixers més pròxims a l’usuari. Per a això és necessari comptar amb l’app i sol·licitar la quantitat de diners que desitja traure, amb un límit de 300 euros diaris. Com a mesura de seguretat addicional, el client ha d’introduir una clau que rep en el seu telèfon per a signar l’operació.

Una vegada en el caixer, el client només haurà de desbloquejar el seu mòbil i acostar-lo per a arreplegar el seu efectiu. Tot això sense haver de tocar ni la pantalla ni el teclat en cap moment.

Per a utilitzar aquest sistema en els més de 300 caixers en els quals estarà disponible, és necessari tenir descarregada l’aplicació mòbil de BBVA. A més, s’ha d’activar un sistema de pagament mòbil vinculat a una targeta. Pot ser el pagament mòbil de BBVA o bé Google Pay, Samsung Pay, Apple Pay.

El BBVA permite sacar dinero sin contacto para evitar contagiosMesures per a frenar l’expansió de la COVID-19

“Aquesta evolució dels caixers té com a objectiu ampliar els serveis que venim oferint als nostres clients, que ja tenen tot integrat en el seu mòbil. Poden pagar amb ell i ara també retirar efectiu, tot sense contacte. A més de ser un sistema totalment segur i eficient, cobra especial importància per a preservar la salut dels nostres clients”, explica Rafael López Gracia, responsable de Sistemes de Clients de BBVA a Espanya.

La crisi sanitària ha posat de manifest la importància de la digitalització. Aquesta ha mostrat els avantatges de poder operar a distància a clients que fins ara no eren digitals. BBVA posa a la disposició dels seus clients en l’app més de 800 funcionalitats per a poder realitzar pràcticament el 100% de les operacions a distància.

Aquest nou servei ve a completar els que ja ofereix BBVA. La possibilitat de realitzar tot a distància ha elevat el nombre de clients digitals de BBVA. En concret, des del 15 de març i fins el mes de maig passat, BBVA ha incrementat la seua base de clients digitals en més de 250.000.